Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: Oι δυνάμεις του Aσαντ ανακατέλαβαν την παλιά πόλη στο Χαλέπι


Ο συριακός στρατός προελαύνει στο Χαλέπι. Τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ Aσαντ ανακατέλαβαν ολόκληρη την παλιά πόλη απ;o τους αντάρτες, όπως μεταδίδει το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο ακτιβιστές.

Οι μαρτυρίες τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί σωστές.


Οι αντάρτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους γιατί κινδύνευαν να περικυκλωθούν.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν χάσει συνολικά τα δύο τρίτα των εδαφών που ήλεγχαν στο ανατολικό τμήμα της οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας.

Αν πέσει το ανατολικό Χαλέπι οι αντάρτες θα χάσουν το τελευταίο αστικό τους προπύργιο και για τον Άσαντ θα είναι η μεγαλύτερη έως τώρα νίκη του στον εμφύλιο πόλεμο, μια νίκη που θα διασφαλίσει τον έλεγχό του σ' όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Συρίας.


Θα είναι όμως και επιτυχία τόσο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που επενέβη για να σώσει τον σύμμαχο της Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 2015 με αεροπορικές επιδρομές, όσο και την Τεχεράνη, η Ρεπουμπλικανική Φρουρά της οποίας μετρά απώλειες καθώς στελέχη της πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.iefimerida.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...