Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2016 που μας κάνουν να μην χάνουμε την ελπίδα μας…


Όσοι διαβάζουν καθημερινά www.zoosos.gr γνωρίζουν πολύ καλά τι υφίστανται τα ζώα από τους ανθρώπους και στη χώρα μας. Εντούτοις παντού υπάρχουν εκείνοι που νοιάζονται, οι οποίοι θυσιάζουν χρήμα, χρόνο (από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, την οικογένεια τους, την ξεκούραση τους). Και το κάνουν επειδή νιώθουν ότι οφείλουν ως άνθρωποι να βοηθήσουν πλάσματα τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ δεν είναι ούτε επαγγελματίες, ούτε ειδικοί διασώστες, ούτε φυσικά αμείβονται γι’ αυτό. Αποζημιώνονται φυσικά όταν βλέπουν στα μάτια ζώων κάθε είδους την ανακούφιση από τον πόνο, την δίψα, την πείνα, την αδιαφορία.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί συνάνθρωποι μας, που δεν ζητούν από τους άλλους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα της αδιαφορίας (ιδιωτών και αρμοδίων), των ελλιπέστατων δομών (αν υπάρχουν) του κράτους, των δήμων, που φυσικά είναι ανύπαρκτοι μετά το συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Όλοι αυτοί οι εθελοντές που στην κυριολεξία θυσιάζονται για να βοηθήσουν, για να προσφέρουν χωρίς υλικά ανταλλάγματα ενισχύουν την πίστη μας στον άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει απωλέσει την ανθρωπιά του, για το είδος μας που την ανωτερότητα του οφείλει να την αποδεικνύει και με πράξεις.
Η συνέχεια του άρθρου-έρευνα ΕΔΩ ...
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...