Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Διασυρμός της Τουρκίας από το BBC: Μόλις μπήκαν σε πραγματική μάχη, καθηλώθηκαν οι Τούρκοι στη Συρία!


Ο Πάτρικ Κόκμπουρν– Πολεμικός Ανταποκριτής της Μέσης Ανατολής της εφημερίδας (Ιντιπέντεντ,) που είναι μια από τις πιο γνωστές και ποιο αντικειμενικές εφημερίδες της Βρετανίας, αναφέρει πως η Τουρκία κατά την επιχείρηση ¨Ασπίδα Ευφράτη¨ είχε ¨σε απρόσμενο μέτρο¨ τεράστιες απώλειες/

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο BBC- στην Τουρκική γλώσσα , ο Tουρκικός στρατός επιδιώκοντας να καταλάβει την Ελ Μπαπ στα βόρεια από το Χαλέπι, για πρώτη φορά εισήλθε σε ¨πραγματική μάχη¨ με τους μαχητές της ISIS και τότε άρχισε να έχει ¨σοβαρές και σε απρόσμενο βαθμό μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και σε εξοπλισμό¨.

Ο Κόκμπουρν ανέφερε πως καθώς η αντίσταση της ISIS είναι πιο αποφασιστική και έξυπνη από ότι προέβλεπαν οι Στρατηγοί και η Άγκυρα, η δε στρατιωτική επιχείρηση ¨Ασπίδα Ευφράτη¨προχωρά πολύ πιο αργά και με μεγαλύτερο κόστος¨.

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως αρχικά τον Αύγουστο του 2016 προβλεπόταν η επιχείρηση να γίνει με βολές πυροβολικού, αεροπορικές επιθέσεις και περιορισμένη χρήση στρατιωτών και στήριξη των πολιτοφυλακών των Τουρκμένων και των Αράβων που βρίσκονται υπό την αιγίδα του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ο Κόκμπορν αναφέρει λέει πως η στρατηγική αυτή στα πρώτα στάδια της επιχείρησης, με την κατάληψη της Τζεράμπλους, ήταν πετυχημένη.

Μετά όμως και προοδευτικά με την αργή προέλαση των Στρατευμάτων στην περιοχή Ελ Μπαπ, η επιχείρηση αυτή στην Συρία άρχισε να επιφέρει δυσανάλογα βαρύ τίμημα στον Τουρκικό Στρατό

Ο Κόκμπουρν γράφει πως οι μάχες που γίνονται στην περιοχή της Ελ Μπαπ, συνιστούν και την πιο σημαντική αδυναμία της εκεχειρίας που ανακοινώθηκε στην Αστάνα.

Οι δύο πιο ισχυρές ομάδες των ένοπλων επαναστατικών κινήσεων, η ISIS και το Μέτωπο Φετχί (η παλιά Ελ Νούσρα), δεν περιλαμβάνονται στην εκεχειρία. Μάλιστα η Ελ Νούσρα άρχισε στρατιωτική επιχείρηση στα δυτικά από το Χαλέπι, κατά επαναστατικών ομάδων που είδαν με καλό μάτι την εκεχειρία.¨

Ο Ανταποκριτής Κόκμπουρν αναφέρει πως αντίθετα με τις προσδοκίες του Ιράκ και της Συρίας, η ISIS μπορεί και διεξάγει πόλεμο σε πολύ διαφορετικά μέτωπα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Οκτώβριο είχε δηλώσει πως θα στραφεί κατά της περιοχής Ελ Μπαπ που κατείχε η ISIS, κατά του Μένμπιτς που κατείχε το YPG και κατά της Ράκκα που κατείχε η ISIS. Στις 23/12/2016 είχε δηλώσει πως η Ελ Μπαπ ¨κοντεύει να ρυθμιστεί¨ και στις 27 Δεκεμβρίου πως ¨περικυκλώθηκε πλήρως η Ελ Μπαπ¨…Αλλά

Στην διεξαγόμενη στην Β. Συρία Στρατιωτική Επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη, μέχρι τώρα σκοτώθηκαν 53 Τούρκοι στρατιώτες ,ενώ οι Τούρκοι έχασαν πάνω απο 10 Άρματα LEO2!

Diken 26/1/2017
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...