Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Και άλλο περιστατικό με στρατιώτες που σχηματίζουν τον Αλβανικό Αετό!


Το περιστατικό στο Μεσολόγγι με τους 6 φαντάρους που στο φακό σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, έφερε στην επιφάνεια και άλλες ανάλογες περιπτώσεις είτε παλαιότερες είτε σύγχρονες.

Στρατιώτες στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις φωτογραφίζονται, εντός στρατοπέδων, ακόμη και με πλήρη εξάρτυση, σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό».

Περιστατικά που προκαλούν πλέον πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον το φαινόμενο είναι μεμονωμένο ή έχει λάβει εκτάσεις τις οποίες δεν είχε εντοπίσει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ερωτηματικά όμως δημιουργούνται και για τη σκοπιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων από τη μεριά αυτών των στρατεύσιμων.

Το δεδομένο ότι πολλοί νέοι με αλβανική καταγωγή επιλέγουν να υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό χάρη στα οφέλη που προκύπτουν, καθιστά την αντιμετώπιση του φαινομένου επιτακτική.

Σήμερα κυκλοφόρησε μια νέα ανάλογη φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτήν απεικονίζεται στρατιώτης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ένοπλης φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς, να σχηματίζει με τα χέρια του το ίδιο ακριβώς σύνθημα αλβανικού αλυτρωτισμού.Η νέα προκλητική φωτογραφία – παρότι πιθανότατα ανάγεται σε προηγούμενο χρόνο – προκαλεί έκπληξη μιας πρόκειται για μονάδα πρώτης γραμμής, καθώς διακρίνονται πίσω από τον εικονιζόμενο στρατιώτη, εγκαταστάσεις φύλαξης οχημάτων – πιθανώς Τεθωρακισμένων - αρμάτων μάχης που υπάρχουν σε μονάδες στον Έβρο. Ενώ προφανώς υπάρχει και δεύτερο άτομο (πιθανότατα στρατεύσιμος συνάδελφος του) που έκανε τη λήψη της φωτογραφίας.

Ήδη από τις 24 Ιουνίου 2015 υπάρχει στο διαδίκτυο αντίστοιχη ανάρτηση για αντίστοιχο περιστατικό στο οποίο 5 φαντάροι σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής Σημαίας με τα χέρια. Η φωτογραφία είχε πρωτοανέβει σε αλβανική προφίλ στο Facebook με το όνομα JETA OSH QEF (Η Ζωή είναι χαρά).
thepressroom.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...