Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Ρωσία: Νέο όπλο στη «φαρέτρα» Πούτιν… που αλλάζει πρόσωπο


Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το μήνυμα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο μεταδόθηκε λίγα λεπτά πριν την αυγή του νέου χρόνου σε κάθε περιοχή της Ρωσίας, η οποία, υπενθυμίζεται, έχει 11 διαφορετικές ζώνες ώρας! Ο Ρώσος πρόεδρος έδειξε ένα προφίλ που δεν μας έχει συνηθίσει, επιδεικνύοντας μεγάλη ταπεινότητα και διάθεση αυτοκριτικής!

Στο μήνυμά του ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι το 2017 ήταν ένα πού δύσκολο έτος για όλους και εξέφρασε την ελπίδα το 2017 να είναι και ο ίδιος και η χώρα πιο πετυχημένοι! Είναι μια σαφής και αιφνιδιαστική αυτοκριτικής, ενός ανθρώπου γνωστού ανά την υφήλιο για τη σιδερένια θέληση και τη μακιαβελική θεώρηση των πραγμάτων…

Δεν είναι απαραίτητο όμως η εμφάνισή του να ξέφυγε από αυτές τις «αρχές», καθώς με τον τρόπο αυτόν προσεγγίζει τον μέσο Ρώσο πολίτη που έχει πιεστεί πολύ με αποτέλεσμα διαμαρτυρίες, τις οποίες έχει αφουγκραστεί το Κρεμλίνο και προσαρμόζει τη στρατηγική του σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και την επικοινωνιακή, εντός και εκτός της χώρας, με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο οφείλει αν ομολογήσει κανείς…

Στην ομιλία του ανέφερε επίσης, ότι αυτές οι δυσκολίες είναι που ενώνουν τους Ρώσους και σύστησε αυτοπεποίθηση, πίστη στις ικανότητες ενός εκάστου και στη χώρα. «Δουλεύουμε, δουλεύουμε αποτελεσματικά και πετυχαίνουμε πολλά», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε, σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει αισιοδοξία στην αυγή του νέου χρόνου στη ρωσική κοινωνία.

Αποκάλεσε τη Ρωσία ως μια τεράστια, μοναδική και όμορφη χώρα και ευχήθηκε το 2017 να φέρει ειρήνη και ευημερία «στη μεγάλη μητέρα Ρωσία». Παράλληλα όμως με την αυτοκριτική, επιχείρησε να προβάλει το επιχείρημα, ότι αυτές οι πολιτικές που οδήγησαν σε εσωτερικές δυσκολίες (έμμεση αναφορά στις διεθνείς κυρώσεις), είχαν την ίδια στιγμή και σημαντικά αποτελέσματα…

Ο λόγος για την επέμβαση στη Συρία και τη στήριξη του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά και τη συνεργασία με την Τουρκία, καθώς επίσης και τη συνεχιζόμενη διένεξη στην Ουκρανία, λέγοντας, ότι το 2016 η Ρωσία αναδείχθηκε ως μία από τις πιο σημαντικές χώρες στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν θα μπορούσε να ειπωθεί ότι άνοιξε ένα παράθυρο για σημαντικές εξελίξεις και σύντομα, πιθανότατα σε μια έμμεση αναφορά στην ανάληψη της προεδρίας στις ΗΠΑ από το Ντόναλντ Τραμπ. Όπως είπε, το 2017 ίσως έρχεται λίγη από τη μαγεία της περιόδου για να απομακρύνει τα προβλήματα και ζήτησε καθένας από τους Ρώσους πολίτες να γίνει… λίγο μάγος την πρώτη νύχτα του 2017!

Για το τέλος επεφύλασσε ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, ότι για να πετύχει – η μαγεία – απλά χρειάζεται να συμπεριφερόμαστε στους γονείς μας με αγάπη και ευγνωμοσύνη, να φροντίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές μας, να σεβόμαστε τους συναδέλφους μας στη δουλειά, να προστατεύουμε τις φιλίες μας, να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, να είμαστε μεγαλόψυχοι και να βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη υποστήριξης… «αυτό είναι όλο το μυστικό», κατέληξε.

Αν ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ σχολιάσει θετικά το μήνυμα Πούτιν στον λογαριασμό του στο Twitter, τότε θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ραγδαίες αλλαγές, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου.

Πάντως ο Πούτιν είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός στην προσπάθεια να ενισχύσει τις θετικές για τον ίδιο και τη Ρωσία στερεοτυπικές πεποιθήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, σε μια προσπάθεια να γυρίσει την παρτίδα και στο οικονομικό πεδίο…defence-point
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...