Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ο Ν. Τραμπ «ξήλωσε» το τελευταίο «απομεινάρι» της κυβέρνησης Ομπάμα - Η υπουργός Δικαιοσύνης δεν ...


... εκτελούσε το διάταγμα για την μετανάστευση

«ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ» Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ξήλωσε» την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς η οποία επιχείρησε να «σαμποτάρει» το διάταγμα για τους περιορισμούς της μετανάστευσης.

Η Γέιτς είχε δώσει εντολή στους νομικούς του υπουργείου να μη στηρίξουν το διάταγμά του και υπονόμευε τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου.

Στη θέση της Γέιτς ο Τραμπ έβαλε τη Γενική Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, Ντάνα Μποέντε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι η Γέιτς «πρόδωσε» το τμήμα της Δικαιοσύνης αρνούμενη να επιβάλλει την έννομη τάξη με το διάταγμα του Τραμπ που είχε «σχεδιαστεί για να προστατέψει τους
Αμερικανούς».Ο υποψήφιος του Τραμπ για το υπουργείο Δικαιοσύνης Τζεφ ΣέσιονςH Sally Gates, η πρώην υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...