Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Το είδαμε κι αυτό-Χάκερ κλείδωσαν τα δωμάτια ξενοδοχείων ζητώντας λύτρα


Το περιστατικό συνέβη στην Αυστρία.

Οι χάκερ ως «διαδικτυακοί διαρρήκτες» εισέβαλαν στο θέρετρο Romantik Seehotel Jagerwirt στις Αυστριακές Άλπεις μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα, και κλείδωσαν τις πόρτες του ξενοδοχείου, μπλόκαραν τις ταμειακές μηχανές και έριξαν και την ιστοσελίδα της επιχείρησης, κάνοντας τους επισκέπτες και τους ιδιοκτήτες να μείνουν άφωνοι!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πόρτες των ξενοδοχείων δεν ανοίγουν με κλειδί, αλλά με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς και οι ταμειακές μηχανές, ενώ δόθηκαν άμεσα τα 1.500 ευρώ στους χάκερ, οι οποίοι, μάλιστα, απαίτησαν να γίνει η πληρωμή μέσω bitcoins (διαδικτυακό χρήμα).

Ο Christoph Brandstaetter, ένας από τους ιδιοκτήτες δήλωσε: «Νομίζω πως οι παππούδες μας καλά έκαναν και χρησιμοποιούσαν πατροπαράδοτες πόρτες με κλειδωνιές. Αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αν και μας πόνεσε πολύ. Είχαμε, όμως, 180 πελάτες. Τι θα τους λέγαμε; Ελπίζουμε σε αποζημίωση, καθώς δεν είναι μόνο αυτά τα λεφτά, αλλά και εκείνα που δώσαμε για να ανανεώσουμε τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, καθώς στο παρελθόν είχαμε δύο αντίστοιχες επιθέσεις, χωρίς όμως να μας ζητήσουν λύτρα. Ανησυχούμε και για τυχόν τέταρτη επίθεση, αφού ναι μεν ανοίξανε ξανά το σύστημα μόλις τους πληρώσαμε, αλλά παρατηρήσαμε πως αφήσανε ένα παραθυράκι για να μας επιτεθούν ξανά».
el.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...