Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Διαψεύδουν οι Κοσοβάροι τους πυροβολισμούς μεταξύ της Σερβικής χωροφυλακής και της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου!


Στα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, αντίστοιχα,στο Ντομπρόσιν σήμερα ήταν πολύ τεταμένη η κατάσταση.
Η Σερβική εφημερίδα  Blic από πηγές της, έχει μάθει ότι υπήρξαν πυροβολισμοί μεταξύ της Χωροφυλακής της Σερβίας και της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.
Σύμφωνα με πηγές, η εφημερίδα Blic, αναφέρει ότι η σερβική Χωροφυλακή είναι αυτή που προκάλεσε πρώτη. «Σε ένα σημείο ελέγχου,άκουσα πυροβολισμούς », δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες,το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί.
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου αναφέρει ότι δεν έχει πληροφορίες ότι υπήρξε κατάσταση έντασης στα συνοριακά σημεία.
Σε επαφή με την εφημερίδα Blic, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, Baki Κελάνι ,τόνισε ότι καμία πληροφορία δεν είχε για τέτοιο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών.  Σε αντίθετη περίπτωση, οι σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι τεταμένες για εβδομάδες.

Πρώτα ήταν η κατασκευή του παράνομου τείχους ,κοντά στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Ιμπάρ στη Μιτρόβιτσα, τότε η σύλληψη του ηγέτη της ΑΑΚ, Ραμούς Χαραντινάι στη Γαλλία, βάσει εντάλματος σύλληψης το 2004, η πιο πρόσφατη προσπάθεια να εισαχθεί ένα τρένο χωρίς άδεια και με προκλητικά μηνύματα, τα οποία έχουν οδηγήσει σε ένα κρίσιμο σημείο τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Νίκολιτς, έχει προκαλέσει λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να πάει  μαζί με τους δύο γιους του, να πολεμήσει στο Κοσσυφοπέδιο, εάν είναι απαραίτητο.
Αλλά, επίσημα οι Βρυξέλλες επιδιώκουν να μετριάσουν τις εντάσεις και να συνεχίσουν περαιτέρω το διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.
http://www.tetovasot.com/2017/01/tension-ne-kufirin-kosove-serbi-gjuhen-me-arme-xhandarmeria-serbe-dhe-policia-e-kosoves/
 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΟ TETOVA SOT : Corfiatiko.blogspot.com

UNS: Η Ραδιοτηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το κείμενο στο οποίο οι Σέρβοι κατηγορούνται ότι είναι Ρώσοι κατασκόποι.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της Σερβίας (UNS) και η  Ένωση Δημοσιογράφων του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια (DNKiM) σήμερα καταδίκασαν έντονα τη διαδικασία της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης του Κοσσυφοπεδίου (RTK), η οποία είχε ένα ανυπόγραφο άρθρο της Αλβανίας,που κατηγορεί τους περισσότερους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, συμπεριλαμβανομένου «του διάσημου δημοσιογράφου από τη Γκρατσάνιτσα, με τα αρχικά ΒΝ «για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.
Ζητάμε  το κείμενο αυτό να αποσυρθεί από τις σελίδες του RTK στο internet, καθώς και από άλλα μέσα ενημέρωσης που τον έφεραν, και σε επαγγελματικές οργανώσεις, τα δικαστήρια  και το Συμβούλιο Τύπου εκφράζουν τη γνώμη τους σχετικά με την ευθύνη των συντακτών που δημοσιεύουν το εν λόγω περιεχόμενο – είπε σε μια δήλωση.
Υπενθυμίζοντας ότι επτά Σέρβοι δημοσιογράφοι από τα μέσα ενημέρωσης  σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, κατά την περίοδο 1998-2000, και ότι οι υπεύθυνοι για τις πράξεις αυτές δεν βρέθηκαν, οι δύο σύλλογοι έχουν υπολογίσει ότι η RTK «παραβίασε τα επαγγελματικά πρότυπα, δημοσιεύοντας ένα ανυπόγραφο κείμενο, το κομμάτι αυτό δεν είναι απόδειξη για μια ομάδα ανθρώπων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και οδηγεί σε απειλές για τη ζωή τους. «


http://www.blic.rs/vesti/drustvo/uns-radio-televizija-kosova-mora-da-odgovara-za-tekst-u-kom-srbe-optuzuje-da-su-ruski/dgp980rΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ BLIC:  Corfiatiko.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...