Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτο: H Απόφαση του Άρειου Πάγου για τους Τούρκους στρατιωτικούς ...«Όχι» στην έκδοση - Αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σε λίγη ώρα.


Αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σε λίγη ώρα.

«Όχι» στην έκδοση και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, είπε ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας το αίτημα των τουρκικών Αρχών και δεχόμενο τα επιχειρήματά τους ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στη χώρα τπθς και ότι κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.
Για τους τέσσερις πρώτους, η απόφαση ήταν ομόφωνη και αρνητική για το αίτημα των τουρκικών Αρχών, για δύο ακόμη το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη μη έκδοσή τους με μειοψηφία ενός μόνον μέλους, ενώ για τους δύο τελευταίους η απόφαση υπήρξε επίσης ομόφωνη κατά της εκδόσεως.

Και για τους οκτώ, διατάχθηκε η απόλυσή τους από τις φυλακές. Και οι οκτώ ήταν παρόντες και με έντονη συγκίνηση άκουσαν την ετυμηγορία στο σκεπτικό της οποίας τονίζεται ότι:

«Η πιθανότητα με βάση όλα όσα αναφέρονται ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».

newsbomb.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...