Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

N. Τραμπ: «Καταστροφικό λάθος της Μέρκελ να δεχθεί όλους αυτούς τους παράνομους μετανάστες»


Ως «καταστροφικό λάθος» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ να εφαρμόσει μια πολιτική που επέτρεψε την είσοδο στη Γερμανία περισσότερων του ενός εκατομμυρίου μεταναστών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους των Times of London και της Bild ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ύποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει «όχημα της Γερμανίας» και προέβλεψε ότι περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ θα ψηφίσουν για αποχώρηση όπως έκαναν οι Βρετανοί τον περασμένο Ιούνιο επιλέγοντας το Brexit.

«Πιστεύω ότι έκανε ένα καταστροφικό λάθος και αυτό ήταν να δεχθεί όλους αυτούς τους παράνομους» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

«Και ακόμα κανείς δεν ξέρει από πού έχουν έρθει. Οπότε πιστεύω ότι έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος» συμπλήρωσε αν και είπε ότι σέβεται τη Γερμανίδα Καγκελάριο την οποία αντιμετωπίζει ως μια πολύ σημαντική ηγέτη.

Είπε, δε, ότι μόλις πρόσφατα η Γερμανία κατάλαβε τις συνέπειες της πολιτικής Μέρκελ, χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι εννοούσε.

Υποστήριξε, τέλος, ότι οι Βρετανοί δεν θα είχαν επιλέξει το Brexit αν η Ευρώπη δεν είχε εμπλακεί σε αυτή την προσφυγική κρίση.protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...