Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης απειλεί την Ελλάδα και αμφισβητεί την ελληνικότητα των Ιμίων


– «Οι βράχοι των Ιμίων είναι ένας γκρεμός, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει ελληνικός χώρος»

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Veysi Kaynak, δήλωσε πριν λίγο «ότι τα Ίμια είναι πηγή έντασης στο Αιγαίο.Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κινηθεί και να καταλάβει αυτό το νέο πεδίο ».

Συνεχίζοντας το κρεσέντο του τόνισε « Οι βράχοι των Ιμίων είναι ένας γκρεμός , αλλά, δυστυχώς, εξακολουθεί να γίνεται κατάχρηση από την ελληνική κυβέρνηση κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας η οποία δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ εδώ(Ίμια) να γίνει ελληνικός χώρος ».

Οι Τούρκοι δια μέσω του Τούρκου αντιπροέδρου μας απαγορεύουν οποιαδήποτε κίνηση , διέλευση, πόσο μάλλον επίσκεψη πάνω στα Ίμια μιας και για αυτούς δεν θεωρείται αμφισβητούμενο έδαφος…αλλά τουρκικό και έτσι το «αντιμετωπίζουν».

Δοθείσης ευκαιρίας ο Ερντογάν αναζητεί εναγωνίως αφορμή για να «ξεφύγει» από το τέλμα που έχει οδηγήσει την χώρα του, να «δικαιολογήσει» την εκατόμβη των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην πόλη Αλ Μπαμπ στην Συρία , την οποία πολιορκεί για 110 ημέρες χωρίς αποτέλεσμα, βρίσκοντας διέξοδο με ένα πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα, όπως το 1996 τέτοιες ημέρες πριν 21 χρόνια .

Ως γνωστόν σήμερα το πρωί ο κ.Καμμένος πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στο σημείο στο οποίο τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με επιβαίνοντες τους Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αμέσως είχαμε δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά της περιοχής από την τουρκική πολεμική αεροπορία. Το σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι σε μικρό χρονικά διάστημα θα «φτιάξουν» ένα ακόμη σκηνικό τύπου Ίμια σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Το «φωνάζουν»…άλλωστε.

pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...