Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Προκλητικές δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη στα Σκόπια για την «παλιά ιστορία» της ψευδομακεδονίας


Για μια ακόμη φορά η Ρωσία φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι η ψευδομακεδονία στα βόρεια σύνορά μας, δηλαδή το κυρίως αλβανοβουλγαρικό κρατίδιο με πληθυσμούς ακόμα Σέρβων, Βλάχων (Ελλήνων) και Τσιγγάνων, είναι ρωσικής έμπνευσης.

Σε δηλώσεις του ο Ρώσος Πρέσβης στα Σκόπια αναφέρθηκε στην «παλιά ιστορία» και στον «υψηλό πολιτισμό» του πολυεθνικού κρατιδίου που υποκρίνεται ότι έχει κάποια σχέση με το ελληνικό φύλο των Μακεδόνων.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Δύση για παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της «Μακεδονίας», χωρίς την ανάμειξη της Ρωσίας αλλά με την υποστήριξη προς τη [ψευδο]Μακεδονία», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια, Όλεγκ Στσέρμπακ σε εκδήλωση.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι πεπεισμένη ότι ο λαός της [ψευδο]Μακεδονίας που έχει μια πολύ παλιά ιστορία, υψηλό πολιτισμό και εκπαίδευση, μπορεί μόνος του να λύσει τα προβλήματά του και ξέρει με ποιον τρόπο θα το κάνει.

»Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μόνη απόφαση πρέπει να ληφθεί από τους πολίτες της [ψευδο]Μακεδονίας και αυτή θα συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση στο κράτος.
»Καμία απόφαση δεν μπορεί να επιβληθεί από το εξωτερικό και να προσδώσει σταθερότητα στη χώρα», δήλωσε ο Στσέρμπακ, σύμφωνα με την τηλεόραση Telma των Σκοπίων και το Βαλκανικό Περισκόπιο που αναδημοσιεύει.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...