Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσκόπηση βόμβα στη Γερμανία βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία βάζει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη, στην εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ιντιτούτο Insa, η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία έχει δώσει φτερά στο Σοσιαλδημοκρατικό SPD, το οποίο μειώνει αισθητά τη διαφορά με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το SPD κέρδισε πέντε μονάδες τις τελευταίες εβδομάδες.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αποσπά 26% και το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες, 32,5%.

H ψαλίδα των δύο κομμάτων , όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, κλείνει με την γερμανική Bild να υπογραμμίζει ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα, όπως οι Πράσινοι, το FDP (Ελεύθεροι Δημοκράτες) και το ευρωσκεπτικιστικό AFD να αποδυναμώνονται τουλάχιστον μία μονάδα.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αγωνιστεί για μεγαλύτερη ισότητα και για την υπέρβαση των βαθιών διαιρέσεων στη Γερμανία.

Μιλώντας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Βερολίνο επεσήμανε πως θα αγωνιστεί για πιο δίκαιους φορολογικούς κανόνες και για να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι στις αγροτικές περιοχές θα απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όπως και στις μεγάλες πόλεις.

Κάλεσε επίσης για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη στο ζήτημα της μετανάστευσης και χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν ύβρη στην ευρωπαϊκή ενότητα.

Τέλος, ο Σουλτς επέκρινε έντονα τις ενέργειες και τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες.ΠΗΓΗ 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...