Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Μην σκάτε για τίποτα, όλα πάνε καλά!


Greek Spirit
12-2-2016


Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε ο νόμος που δίνει ιθαγένεια και όχι απλά υπηκοότητα, σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά αλλοδαπών τα οποία θα παρακολουθήσουν εννέα χρόνια υποχρεωτικές εκπαίδευσης ή έξι δευτεροβάθμιας.

Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε με αγωνία την διάλυση και διαμελισμό της Τουρκίας που όμως ποτέ δεν έρχεται. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Τουρκία είναι μια δολοφονία ή έστω απλή καθαίρεση του Ερντογάν, ανάληψη εξουσίας από τον φυλακισμένο πλέον ηγέτη του Κουρδικού κόμματος, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς και μετατροπή της Τουρκίας σε ομοσπονδία κρατιδίων.

Έτσι οι δυτικές και παράλιες επαρχίες οι οποίες είναι εκκοσμικευμένες θα μπορέσουν να διαφοροποιηθούν χωρίς περαιτέρω τριβές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμφύλιο με τις καθυστερημένες θρησκόληπτες επαρχίες της Ανατολίας.

Στην καλύτερη περίπτωση την ομοσπονδοποίηση θα την αναλάβει ο ίδιος ο Ερντογάν ο οποίος έξαλλου το έχει ήδη ανακοινώσει ,ότι δηλαδή σκοπεύει να χωρίσει την Τουρκία σε οχτώ ομόσπονδα κρατίδια, ακριβώς στα πρότυπα της ομοσπονδιακής Γερμανίας.Διαβάστε το ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΟΧΤΩ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ  https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9655.html

 Ο Ερντογάν θα κάνει αυτή την αλλαγή σε αντάλλαγμα με την ελευθερία του και την μη δίωξη του για σκάνδαλα και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κανείς, ούτε ΗΠΑ αλλά ούτε και Ρωσία δε θέλουν την διάλυση μιας τοπικής αυταρχικής και μιλιταριστικής υπερδύναμης όπως η Τουρκία η οποία έχει αποδειχθεί ότι ως χρήσιμος ηλίθιος μπορεί να θυσιάσει στην μάχη τόσο το την αξιοπιστία της και αξιοπρέπεια όσο και την νεολαία της. Αυτό έκανε όταν υποστήριζε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο το Ισλαμικό Κράτος κατ' εντολή του Κατάρ και όταν κατόπιν εισέβαλε στη βόρεια Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό έκανε και τα τελευταία τριάντα χρόνια στο Κουρδικό μέτωπο εντός Τουρκίας.

Ο Ερντογάν είναι υποχείριο πότε των ΗΠΑ πότε της Ρωσίας ,πότε και των δύο.

Ο διευθυντής της CIA προχθές επισκέφθηκε τον Ερντογάν και συζήτησαν για τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Είναι σίγουρο ότι ο Ενρτογάν πείσθηκε ή προσφερθηκε να κλιμακώσει και σε άλλα προπύργια του ΙΚ τον πόλεμο, εκτός της Αλ Μπαμπ.

Κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία δύσκολα θα γίνει παρόλο που αρχικά η εντύπωση ήταν ότι οι ΗΠΑ το είχαν αποφασίσει. Προέχει η καταπολέμηση του ΙΚ και μετά όλα τ' άλλα

Κούρεμα κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα γίνει αλλά θα αφορά μόνο τις μεγάλες καταθέσεις. Το κούρεμα έχει ζητηθεί απο το Σόιμπλε αλλά όπως όλα τα μέτρα που έχουν ζητηθεί κι αυτό θα εφαρμοσθεί με δόσεις. Η κυβέρνηση θα βγει μετά το κούρεμα και θα πει ότι χτύπησε το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τα "λαϊκά νοικοκυριά" αλλά η αλήθεια θα είναι ότι εαν γίνει κούρεμα για  πχ ποσά πάνω από 100.000 θα κουρευτούν και εταιρικοί λογαριασμοί, δηλαδή χρήματα εταιριών και επιχειρήσεων τα οποία είναι απαραίτητα για παραγγελίες, εισαγωγές, πληρωμές προμηθευτών, μισθοδοσία. Αυτό που θα επικρατήσει στο εμπόριο μετά το κούρεμα θα έχει άμεσο αντίκτυπο  στα "λαϊκά νοικοκυριά". Απολύσεις, ελλείψεις αγαθών και "κανόνια". Όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για το κούρεμα θα υφίσταται πρακτικές  κοινωνικού αυτοματισμού εφόσον θα κατηγορείται ως μεγαλοκαταθέτης -καπιταλιστής-φονιάς των λαών που τα είχε κρυμμένα και τώρα κλαίγεται. Είπαμε εδώ είναι Βλά-κανια.

Στην Κύπρο λύση τίμια δε θα δοθεί ποτέ διότι όπως γράφω στο ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/11/blog-post_24.html

Η κατεχόμενη Κύπρος έχει γίνει η "παιδική χαρά" των πλούσιων Αράβων και των ευρωπαϊκών ελίτ. Πορνεία εμπόριο λευκής σάρκας, ναρκωτικά, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση ανθρώπινων οργάνων, σεξοτουρισμός, είναι μόνο λίγες από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της κρατικής μαφίας του Ερντογάν που  ''βολευει'' πολύ πλούσιους πελάτες μερικοί από τους οποίους μάλιστα έχουν σχέση και με την ίδια τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Διαβάστε επίσης και το «Πουλάνε» την Αμμόχωστο σε Αραβες! Αναστασιάδης - Ακιντζί συζητoύν πίσω από κλειστές πόρτες  για να μετατρέψουν την πόλη-φάντασμα σε «νέο Ντουμπάι».

Πόλεμος και Αλ Μπαμπ. Έχουμε πάρει άραγε χαμπάρι ότι η Τουρκία διεξάγει πόλεμο στη Βόρεια Συρία; Ποιες ένοπλες δυνάμεις της έχουνε διαλυθεί και κουραφέξαλα; Πως είναι διαλυμένες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όταν πολεμάνε, με φτωχά αποτελέσματα μεν, αλλά πολεμάνε δε εναντίον των πολύ έμπειρων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κ΄ραοτυς στην Αλ Μπαμπ;

Ναι είναι αλήθεια ότι απο τον Αύγουστο του 2016 πολιορκούν την Αλ Μπαμπ και ότι έχουν απώλειες αλλά την στιγμή που στα ελληνικά στρατόπεδα πετάνε "αλβανικοί αετοί" στην Τουρκία ο στρατός πολεμά. Τι να κάνουμε εμείς θα ρωτήσετε, να αρχίσουμε κι εμείς να πολεμάμε; Δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα ή όχι, δε γνωρίζω τη γνώμη έχουν οι Βορειοηπειρώτες γιαυτό που τα τελευταία δύο χρόνια διώκονται από το Ράμα όπως οι χριστιανοί από το Δοκλητιανό.

Ωστόσο έχω να πω ότι οι τζιχαντιστές αν και ελαφρότερα οπλισμένοι αντιστέκονται με επιτυχία στους Τούρκους διότι είναι κατά πολύ πιο έμπειροι και πιο εκπαιδευμένοι. Οι τζιχαντιστές έχουν σχηματίσει στρατό ο οποίος δεν έχει σχέση με τους λεγόμενους τακτικούς στρατούς οι οποίοι στην ουσία δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο από μια γραφειοκρατική βιομηχανία, μια βιομηχανία προαγωγών ανωτάτων και εξοπλιστικών συμφερόντων. 

Οι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί από τους καλύτερους, από την CIA και τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, είναι  μια ένοπλη δύναμη με μοναδικό προσανατολισμό στις επιχειρήσεις και στο πεδίο της μάχης, με αμεσότητα και απλότητα στην διοίκηση και διεύθυνσης του αγώνα. Μόνο όσοι εκπαιδεύουν πραγματικούς μαχητές θα επιβιώσουν στο μελλοντικό πεδίο της μάχης. Οι Τούρκοι επειδή έχουν σχεδόν απεριόριστο προσωπικό και υλικό για αυτή την επιχείρηση στη βόρεια Συρία τελικά θα μάθουν. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες. Πρέπει να αναθεωρηθεί όλη η επιχειρησιακή εκπαίδευση του στρατού μας και να παύσουν οι διάφοροι "αναλυταράδες" να δηλώνουν ανερυθρίαστα στις τηλεοράσεις ότι δεν κινδυνεύουμε.

Να το θυμάστε ότι από τις δεκάδες χιλιάδες φυλακισμένων στελεχών του τουρκικού στρατού μερικές εκατοντάδες θα εκτελεσθούν άλλα οι υπόλοιποι και αφού τους δοθεί χάρη θα γυρίσουν στα πόστα τους και μάλιστα πολύ πιο πιστοί στον Ερντογάν απο ποτέ. Ο Ταγίπ θα τους δώσει την επιλογή "θανατος ή απόλυτη υποταγή" και οι άτυχοι διωκόμενοι θα διαλέξουν με βουλιμία την υποταγή και μάλιστα θα γίνουν πιο σκληροί και από τους πάλαι ποτέ γενίτσαρους. Ο Ερντογάν προς το παρόν κάνει πλάκα με τον στρατό του.

Ο Ερντογάν το 1999 είχε κάνει έξι μήνες φυλακή επειδή ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είχε καταδικασθεί για υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος όταν απήγγειλε δημόσια ένα ποίημα του ποιητή Ζιγκιά Γκολκάπ. Μάλιστα δε το 2002 όταν το κόμμα του, το ΑΚΡ, κέρδισε τις εκλογές ο ίδιος δεν ανέλαβε άμεσα πρωθυπουργός διότι είχε στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα ως απόρροια της φυλάκισης του. Ανέλαβε ένα χρόνο μετά. Είναι επόμενο ότι ο Ταγίπ μισεί θανάσιμα τους Κεμαλιστές και τον στρατό ο οποίος βρίθει από αυτούς. Ο Ερντογάν δε φυλακίζει τους στρατιωτικούς διότι πιστεύει ότι είναι οπαδοί του Γκιουλέν, ίσα ίσα που ο στρατιωτικοί είναι καθαροί κεμαλιστές και όχι ισλαμιστές όπως ο Γκιουλέν. Βέβαια υπάρχουν γκιουλενικοί στο στράτευμα άλλα αυτό που γίνεται σήμερα στην Τουρκία είναι ένα παιχνίδι του Ερντογάν, παιχνίδι εκδίκησης. Ο Ερντογάν έχει αφήσει τους στρατιωτικούς να "καρφώνουν" ο ένας τον άλλο για να σπάει πλάκα. Είναι αρκετή μια ανώνυμη καταγγελία και συλλαμβάνονται ως "γκιουλενικοί". Στην παρούσα φάση γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον τουρκικό στρατό μεταξύ των στελεχών του. Κάποιες παλιές έχθρες, διαφορές κτλ λύνονται με καρφώματα και καταγγελίες περί "γκιουλενσμού". Οι Τούρκοι στρατιωτικοί αλληλοσφάζονται και ο Ταγίπ σπάει πλάκα. Στο τέλος και αφού τους φτάσει στο χείλος του θανάτου θα τους επαναφέρει στο στράτευμα, αφού βέβαια θα έχει εκτελέσει μερικούς. Δεν υπάρχουν "γκιουλενικοί" στο βαθμό που μας λένε. Το πραξικόπημα εξάλλου ο ίδιος ο Ερντογάν το έστησε  όπως γράφω στο ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/07/blog-post_77.html

Καλό Freddo...και μην αγχώνεστε
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πέφτει σε μαρασμό λόγω μπλοκαρίσματος των δρόμων και των συνόρων από τους "αγρότες''. Η Θεσσαλονίκη σβήνει από τον χάρτη ως λιμάνι και διαμετακομιστικό κέντρο λόγω των "αγροτών". Βλέπετε στην Ελλάδα όποιος παίρνει τζάμπα χρήμα από επιδοτήσεις και όποιος έχει χρόνο για να εμποδίζει τους άλλους να κάνουν την δουλεία τους, αυτός επιβιώνει.
Και μια συμβουλή.

  Αν αν θέλετε να ενημερωθείτε με ασφάλεια πρέπει να στραφείτε στον έντυπο τύπο και όχι στις επικεφαλίδες του κάθε ανώνυμου στο ίντερνετ. Αλλά θέλει διάβασμα, αλλιώς με τεμπελιές. Αδιάβαστοι θα πάτε... 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...