Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ένα βήμα πιο κοντά το deal Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου


Επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο η απόφαση

Το πρωί της Παρασκευής εκδόθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- από το Πολυμελές Πρωτοδικείο η απόφαση στην αίτηση ερμηνείας, επί της απόφασης που επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος. Με τη 49 σελίδων απόφασή του το Πρωτοδικείο ανάβει το «πράσινο φως” στην ολοκλήρωση του deal. Και αυτό γιατί διορθώνει την προηγούμενη απόφαση που εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου ως προς το σκέλος της διαλυτικής αίρεσης που προβλεπόταν στο σχέδιο εξυγίανσης σύμφωνα με την οποία έως τις 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να είχε παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών. Επίσης με την σημερινή του απόφαση του Δικαστήριο δεν θέτει όριο καταληκτικής προθεσμίας ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ο μήνας των τριτανακοπών που συμπληρώνεται στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή έναν μήνα μετά τη δημοσίευση της απόφασης, δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο.

Σημειώνεται πως στην αίτηση που είχαν καταθέσει τα εμπλεκόμενα και ζητούσαν ερμηνεία της απόφασης, και μετάθεση της καταληπτικής προθεσμίας ολοκλήρωσης του deal Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου, στις 28 Φεβρουαρίου από 14 Φεβρουαρίου που προβλεπόταν αρχικά. Πλέον με την απόφαση του Πρωτοδικείου απαλείφθηκε η συγκεκριμένη διαλυτική αίρεση αφού δεν «μπαίνει» dead line στην ολοκλήρωση του deal.

Βέβαια για να μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα ότι το deal Σκλαβενίτης – Μαρινόπουλος θα λάβει σάρκα και οστά θα πρέπει να περιμένει έως τις 20 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα κατά την οποία κάποιος θα μπορεί να υποβάλει τριτανακοπή. Σημειώνεται πως τριτανακοπές, δηλαδή οι ανακοπές που μπορούν να ασκήσουν τρίτοι που δεν έχουν συμμετάσχει στη δίκη και δεν έχουν καταστεί έτσι διάδικοι, πρέπει να ασκηθούν, μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της απόφασης.Capital.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...