Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

O Yπουργός Άμυνας της Ρωσίας αποδέσμευσε τους κανόνες εμπλοκής – Τα πυραυλικά συστήματα «κλείδωσαν» τα νατοϊκά πλοία στην Μ.θάλασσα συμπεριλαμβανομένου και….ελληνικού!


Το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει αποδεσμεύσει τους κανόνες εμπλοκής και έχει ενεργοποιήσει όλα τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτει στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλης εμβέλειας ραντάρ επιφανείας, «κλειδώνοντας» νατοϊκά πολεμικά πλοία συμπεριλαμβανομένου και ελληνικού πολεμικού πλοίου που διεξάγουν άσκηση στην Μαύρη θάλασσα. 
Η συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην νατοϊκή άσκηση δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΠΝ όμως οι Ρώσοι κάνουν λόγο και για ελληνικό πλοίο όπως και το CNN
«Γνωρίζετε ότι ξεκίνησαν σήμερα ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται από μια μεγάλη ομάδα των πλοίων. Με  απόφαση του γενικού επιτελείου, ο  διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας θα προΐσταται και θα αποφασίσει για «όλες τις δράσεις» για τον έλεγχο αυτής της ομάδας νατοϊκών πλοίων και το έργο στη Μαύρη Θάλασσα, και κάθε απόφαση του θα είναι φυσικά, δεκτή. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να δούμε και να ελέγχουμε  τα πάντα όπου συμβαίνουν »,  είπε ο υπουργός.

Η δήλωση του στρατάρχη Σοιγκού διότι τέτοιο βαθμό φέρει στο ρωσικό στρατό ανεξάρτητα από τα πολιτικά του καθήκοντα είναι επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου …πριν τον Πούτιν , είναι άμεση, απόλυτη και ακριβή εφαρμογή των σχεδίων υπεράσπισης των ρωσικών κυριαρχικών δικαιωμάτων…από τον «τοπικό» διοικητή. 
Στα  σχέδια περιλαμβάνονται  λεπτομερείς κανόνες εμπλοκής, χωρίς να επεμβαίνει η πολιτική ηγεσία, αλλά με απόφαση όχι μόνο του τοπικού διοικητή, αλλά και του τοπικού μέσου που αντιμετωπίζει την πρόκληση.
«Ελπίζουμε ότι η άσκηση θα διεξαχθεί με τον ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον χωρίς καμία πρόκληση για την ρωσική ομοσπονδία. Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις», είπε Σοιγκού .
«Το ρωσικό υπουργείο άμυνας παρατηρεί  και ελέγχει όλα όσα συμβαίνουν στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε με νόημα ο υπουργός άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού  σε  διάσκεψη στα εθνικό κέντρο επιχειρήσεων .
Στις ασκήσεις «Sea Shield-2017» συμμετέχει και η Ουκρανία αλλά και  επτά χώρες μέλη του ΝΑΤΟ  στη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο ναυτικού της Ρουμανίας στην δεκαήμερη κοινή ναυτική άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 2.800 ναύτες και στρατιώτες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισπανία και την Ουκρανία ενώ θα συμμετάσχουν 16 πολεμικά πλοία και 10 μαχητικά αεροσκάφη.
Οι ναυτικές  ασκήσεις θα διεξαχθούν στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας σε περιοχή  περίπου 80 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων, «το ΝΑΤΟ θα εφαρμόσει τις τυπικές διαδικασίες για την καταπολέμηση εναέριων , υποβρύχιων και απειλών επιφανείας ».
Σήμερα ως γνωστόν ξεκίνησαν νατοϊκές  ναυτικές ασκήσεις που αφορούν δυνάμεις από οκτώ χώρες, με την ονομασία «Sea Shield» , κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν πρότυπες μέθοδοι και σενάρια εναέριας προσβολής , ανθυποβρυχιακές ασκήσεις και επιθέσεις  των πλοίων σε επίγειους στόχους.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει ως γνωστόν το προηγμένο αντιαεροπορικό της πυραυλικό σύστημα S-400 στη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ διαθέτει και πυραύλους bastion , οι οποίοι έχουν βεληνεκές 600χλμ.
Οτιδήποτε κινείται εντός της θαλάσσιας αυτής περιοχής θα τίθεται εντός του βεληνεκούς των ρωσικών πυραυλικών παράκτιων συστημάτων .  Σε συνδυασμό με την ανάφλεξη στην Ουκρανία και την «υπερθέρμανση» του Αιγαίου πελάγους όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

 
 

pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...