Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Έπαθε έμφραγμα ο "σουλτάνος", ή ακόμα; 30.000 Κούρδοι με σημαίες του PKK στη Φρανκφούρτη«Δημοκρατία στην Τουρκία» και «ελευθερία στο Κουρδιστάν», ζήτησαν σήμερα πάνω από 30.000 άνθρωποι στη Φρανκφούρτη, ενώ κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «όχι στον δικτάτορα», αναφερόμενοι στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.


Οι οργανωτές υπολόγιζαν ότι στην κινητοποίηση αυτή θα συμμετείχαν 20.000 Κούρδοι που ζουν στη Γερμανία, αλλά η τοπική αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος. Η διαδήλωση οργανώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.


Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Σύμφωνα όμως με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας της Φρανκφούρτης, ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και φωτογραφίες του ιστορικού ηγέτη του, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να κατασχέσουν τις σημαίες για να μην προκληθούν επεισόδια. Οι αρχές διευκρίνισαν όμως ότι ελήφθησαν φωτογραφίες που ίσως χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την άσκηση διώξεων.hellasforce.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...