Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Greek Spirit
29-3-2017


H "αξιολόγηση" με τον ένα ή άλλο τρόπο θα κλείσει.Τα μέτρα και οι "μεταρυθμίσεις" που απαιτούνται είναι ήδη ψηφισμένα απο τα μνημόνια και μάλιστα από την Βουλή. Οι καθυστερήσεις γίνονται για να βρεθεί πιο εύπεπτος τρόπος να πλασαριστούν.Πράγματι τα νέα μέτρα που θα απαιτήσει η "αξιολόγηση" θα εφαρμοστούν στο ακέραιο αλλά από το 2019 οπότε και ως τότε θα έχει ξεχασθεί ποιος τα ψήφισε, με τον ίδιο τρόπο που σήμερα κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι τα μέτρα έχουν προ ψηφισθεί εδώ και χρόνια.

Ωστόσο το άλυτο πρόβλημα των Γερμανών είναι οι τράπεζες , και όχι μόνο οι ελληνικές..
Οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι νεκρές και επιζούν χάρη στον συνεχή και αέναο δανεισμό τους από τον ELA, ένα ταμείο της ΕΚΤ που προορίζεται για να δανείζει σε τράπεζες για μικρό χρονικό διάστημα και όχι για χρόνια όπως γίνεται στην Ελλάδα από την επιβολή των capital control.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν να δανείζουν στα ελληνικά τραπεζικά ψοφίμια διότι α. Δεν μπορούν να τυπώνουν χρήμα για χάρη των ελληνικών τραπεζών και να διακινδυνεύουν την ΄΄σκληρότητα΄΄ του Ευρώ.Ο Χ μεγαλοεπενδυτής που έχει αγοράσει δις ευρωπαϊκών ομολόγων απαιτεί το ευρώ να παραμένει ΄΄σκληρό΄΄ και όχι να πληθωρίζεται με το συνεχές τύπωμα -αυτό γίνεται στην ουσία- χρήματος το οποίο πληθωρίζει το νόμισμα.Σε τέτοια περίπτωση οι μεγαλοεπενδυτές θα πουλήσουν τα ευρω-ομόλογα ή θα απαιτήσουν την εξόφληση τους στην λήξη τους. β. Οι Γερμανοί θέλουν να έχουν κεφάλαια για την περίπτωση που η Λεπέν νικήσει στις γαλλικές εκλογές και γυρίσει στο γαλλικό φράγκο όπως έχει δηλώσει, αφήνοντας την ΕΚΤ να διαχειριστεί τα 2,5 τρις του γαλλικούς χρέους σε ευρώ. και γ. οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει ότι οι τράπεζες γενικά πρέπει να παύσουν να υπάρχουν με την σημερινή μορφή τους και ότι θα πρέπει να δώσουν την θέση τους σε χρηματοδοτικούς οίκους οι οποίοι δεν θα τοκίζουν καταθέσεις αλλά θα δανείζουν χρήμα μόνο σε μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα και κράτη.
Με άλλα λόγια η λιανική αγορά στην οποία βασίζονται σήμερα οι τράπεζες θα καταργηθεί και μαζί της το μοντέλο του πελάτη-καταθέτη .Βέβαια ο καταθέτης θα χάσει τις καταθέσεις του,και σε Ελλάδα αλλα΄και σε Ευρώπη.Συνεπώς οι Γερμανοί δεν θα χρηματοδοτήσουν κατι το οποίο σχεδιάζουν να καταργήσουν.Μαζί μετην κατάργηση των τραπεζών οι Γερμανοί θέλουν και την απαλοιφή όλων των σκανδάλων διαφθοράς αυτών.Οι τράπεζες στηνΕυρωπη ΄έχουν χρεοκοπήσει και θα καταρρεύσουν συμπαρασύροντας τους καταθέτες τους.

Μέχρι όμως οι τράπεζες στην Ευρώπη να μεταλλαχθούν στην νέα τους μορφή πρέπει να ξεφορτωθούν τα ελληνικά τραπεζικά παρτάλια τα οποία έχουν χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια.Λεφτά δεν μπορούν να δίνουν πλέον οι Γερμανοί.Από την άλλη αν τις αφήσουν τα καταρρεύσουν τότε την κάκη φήμη θα την χρεωθεί το Ευρώ.Ο Κινεζος hedgefundας θα πει ότι χρεοκόπησαν τράπεζες της ευρωζωνης και όχι οι ελληνικές.

Συνεπώς οι Γερμανοί πρέπει να βρούνε ένα κόλπο για να τελειώσουν τις ελληνικές τράπεζες χωρίς όμως να χρεωθεί η ευρωζώνη την χρεοκοπία. Ο μόνος τρόπος είναι μια πολιτειακή αστάθεια τέτοιας σοβαρότητας που μόνο ένα θερμό επεισόδιο, μια εισβολή ή μια ένοπλη αναταραχή μπορεί να προκαλέσει.Μια αναταραχή που θα σταματήσει την λειτουργία του κράτους -sic!- και της οικονομίας.Μια αναταραχή η οποία οχι μόνο θα βάλει λουκέτα στα τραπεζικά υποκταστηματα για εβδομάδες αλλά και θα μπορέσει να αποτελέσει δικαιολογία για την χρεοκοπία τους .Με άλλα λόγια θα πρέπει να καταστραφεί η Ελλάδα για για να χρησιμοποιηθεί ως λόγος χρεοκοπίας των τραπεζών και να μην ενοχοποιηθεί το Ευρώ.Κάτι σαν την φωτιά που βάζει κάποιος στην χρεοκοπημένη επιχείρηση του με διπλά βιβλία η οποία θα καταπιεί όλο το οικοδομικό τετράγωνο και όλα αυτά λίγο πριν έρθουν οι ελεγκτές της εφορίας κια οι ορκωτοί λογιστές

Η παραπάνω ιδέα που επεξεργάζονται οι Γερμανοί έχει κι άλλα πλεονεκτήματα όπως πχ ότι η Ελλάδα θ αναγκασθεί να χάσει την κυριαρχία της στο Αιγαίοο όπου υπάρχουν κοιτάσματα μεγαλύτερα απο αυτά που υπήρχαν στην Σαουδική Αραβία πριν στεγνώσει. Η Γερμανία θα μπορέσει επιτέλους να απεξαρτηθεί απο το ρωσικό αέριο με την βοηθεια της Τουρκιάς η οποία ας πούμε θα μπορούσε να δημιουργήσει ενα θερμό επεισόδιο ή να οργανώσει μια ένοπλη αναταραχή στο εσωτερικό της Ελλάδας από τους ένοπλους τζιχαντιστικούς πυρήνες που ελέγχει.

Όλα είναι πιθανά, όλα τα σενάρια. Όμως που θα σταματήσει το κακό; Θα σταματήσει στο σημείο που δεν θα επηρεάσει την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ στην Μακεδονία,ο αγωγός αυτός είναι απολύτως απαραίτητος για την Γερμανία και η Μακεδονία -Θράκη θα πρέπει να μείνουν σχετικά αλώβητες απο την αναταραχή.Άρα τα νησιά του Αιγαίου θα σηκώσουν ολο το βαρος και τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως Αθήνα-Πάτρα-Βόλος-Ηράκλειο Κρήτης αρχικά και κατόπιν η επαρχία της κεντρικής Ελλάδας.

Πολλοί ζητάνε ημερομηνίες αλλά αυτό είναι αδύνατο να γίνει Άλλωστε τι αξία έχει να δώσεις μια καταληκτική ημερομηνία σε έναν που πρόκειται να αρρωστήσει απο μια κακή του έξη ; Είναι σίγουρο ότι θα αρρωστήσει .

Η διολίσθηση στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα γίνει σταδιακά.Για παράδειγμα ας κοιτάξουμε τι γίνεται με τις εισαγωγές.Κάθε μήνα οι εισαγωγείς ειδών πρώτης ανάγκης, από καυσόξυλα μέχρι ντομάτες και απο ρούχα μέχρι καλλυντικά καταθέτουν προ-τιμολόγια στις τράπεζες για να πάρουν έγκριση να στείλουν εμβάσματα με τα οποία θα εξοφλήσουν ή θα προπληρώσουν ή θα δώσουν προκαταβολή για την εισαγωγή των αγαθών.Απο την επιβολή των capital control οι τράπεζες έχουν θέσει πλαφόν στο συνολικό ποσό των εμβασμάτων.Τα χρηματα αυτά δεν είναι των τραπεζών, είναι των εισαγωγέων αλλά η κυβέρνηση θέλει να περιορίζει την έξοδο κεφαλαίων στο εξωτερικό . Για τον μήνα Μάρτιο το πλαφόν των εμβασμάτων ΄εφτασεστο όριο του από τις 20 του μήνα.Δηλαδή από τις 20 Μαρτίου δεν γίνονται νεες παραγγελίες και νέες εισαγωγές.Από την 1η Απριλίου οπότε και θα αρχίσουν εκ νεου οι αποστολές εμβασμάτων θα περιμένουν στην ουρά και τα εμβάσματα του τελευταίου δεκαήμερου του Μαρτίου κάτι που εξαντλήσει το πλαφόν του Απριλίου ακόμα πιο γρήγορα, αυτή την φορά ,ίσως πριν τις 20 του μήνα.Έτσι κάθε μήνα οι εισαγωγές θα μειώνονται Οι ελλείψεις αγαθών θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών και αυτό θα φέρει πληθωρισμό.Η Ελλάδα θα γίνει η Βενεζουέλα της Ελλάδας διότι η κυβέρνηση δεν θ'ελει να φεύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό έστω και για εισαγωγές αγαθών. Η κυβέρνηση θελει να διαθέτει 7 δις τον Ιούνιο που ΄΄σκάει΄΄ ομόλογο ανάλογης αξίας. Όμως η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που ακόμα και με τράπεζες ανοιχτές, ακόμα και χωρίς κάποιο δραματικό γεγονός το τέλος είναι κοντά και απλά παίρνει κάποιες μικρές παρατάσεις.

Κάποια στιγμή όμως θα "σκάσουν" όλα μαζί στην τέλεια καταιγίδα.

Αν θα έπρεπει οπωσδήποτε να θέσουμε ένα χρονικό πλάισιο για την έναρξη όλων των παραπάνω θα μπορούσαμε με σχετική ασφάλεια να πούμε ότι όλα θα εξαρτηθούν απόν την επόμενη μέρα των γαλλικών εκλογών
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...