Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Πώς να σημαδέψεις με σφεντόναΣε κατάσταση επιβίωσης θα χρειαστεί να κυνηγήσεις για να βρεις το φαγητό σου.

Όπως γινόταν κάποτε στα βάθη των χρόνων, καθώς πλέον το κυνήγι έχει μετατραπεί από αναγκαιότητα σε χόμπι.

Η σφεντόνα είναι το πιο εύχρηστο εργαλείο για κατάσταση επιβίωσης. Χωράει πολύ εύκολα σε ένα σακίδιο ή στην τσέπη σου, έχει αρκετή δύναμη για να σκοτώσει ένα μικρό θήραμα, φτιάχνεται πολύ εύκολα από απλά υλικά όπως ξύλο ή πλαστικό, ακόμη και μέταλλο και μπορείς να ρίξεις από πέτρες μέχρι μεταλλικά παξιμάδια.

Η σημαντικότερη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει κάποιος αρχάριος στη χρήση της, είναι η σκόπευση.

Θα πρέπει να ρίξει κάποιος αρκετές βολές ώστε να αποκτήσει κάποια ευχέρεια στη σκόπευση. Είναι μια αθλητική δραστηριότητα και χρειάζεται εξάσκηση.

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και θα βρει το στυλ του μέσα από εξάσκηση. Τον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίο νιώθει άνετα στο να στέκεται, να κρατάει τη σφεντόνα του και να ρίχνει τις βολές του.

Κάθε σφεντόνα, είναι επίσης διαφορετική από μια άλλη. Αν ρίξεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με δυο διαφορετικές σφεντόνες, θα αντιληφθείς ότι αλλού θα ρίξεις το βόλι με τη μία και αλλού με την άλλη, στοχεύοντας το ίδιο σημείο.

Για να βρεις το σημείο που ρίχνει κέντρο η σφεντόνα σου θα πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία που περιγράφεται στο βίντεο.

Χρειάζεσαι ένα στερεωμένο στόχο όπως στο βίντεο, την σφεντόνα σου και λίγο χρόνο. Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά πρέπει να ασχοληθείς λίγο.

1)Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ρίχνεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφού έχεις βρει το στυλ που σου ταιριάζει.

2)Βάζεις ένα σημείο αναφοράς στη σφεντόνα σου που το χρησιμοποιείς για στόχαστρο. Πχ. Τη γωνία της μιας άκρης της σφεντόνας σου.

3)Ρίχνεις μερικές βολές και σημειώνεις προς τα πού πηγαίνουν οι βολές σε σχέση με το κέντρο του στόχου

4) Υπολογίζεις πόση απόκλιση υπάρχει από το κέντρο του στόχου και μετακινείς ανάλογα το σημείο αναφοράς στους άξονες Χ και Ψ(οριζόντια και κάθετα δηλαδή), μέχρι να βρες το κέντρο.

5)Εξάσκηση μέχρι να τελειοποιήσεις την τεχνική σου
Καλή εξάσκηση!

el.grΔείτε επίσης:


Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΦΕΝΤΟΝΑΣ


ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Προετοιμασια ξυλων για φωτια, σφεντονα κ.α.

Σφεντόνα: Ψυχολογικό όπλο που τσάκιζε κόκαλα
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...