Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Καθηγητής Χάρβαρντ: Υπάρχουν εμφανή σημάδια εξωγήινης ζωής
Πεπεισμένος ότι η ανθρωπότητα έχει δεχθεί σημάδια εξωγήινης ζωής εμφανίζεται με δηλώσεις του ο αστροφυσικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Άβι Λόεμπ.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής σε δημοσίευμα της Independent, οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη Γη τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2007 είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος και δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα από που προέρχονται αυτές οι «γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων» (Fast Radio Bursts-FRB), αλλά σύμφωνα με έρευνά που έχει διεξάγει ο καθηγητής Loeb μαζί με τον συνάδελφό του Manasvi Lingam αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος δεν έχει τα μέσα για να δημιουργήσει μια τέτοια τεχνολογία.

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι τα παράξενα μηνύματα θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τεράστιο ραδιοπομπό τόσο ισχυρό που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ραδιοκύματα πέρα από τον γαλαξία, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής, ότι η ενέργεια που αποστέλλεται θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για διαστημικές αποστολές σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, με τον ίδιο τρόπο που ένα πλοίο ταξιδεύει στη θάλασσα.

Πάντως οτιδήποτε και αν είναι αυτό που παράγει τις εκλάμψεις ραδιοκυμάτων είναι γεγονός ότι είναι αρκετά ισχυρό για να μετακινεί κάτι που ζυγίζει εκατομμύρια τόνους και αν αυτό συνέβαινε με φυσικό τρόπο, τότε στη Γη θα λαμβάναμε απίστευτα γρήγορες εκλάμψεις ενέργειας.
tribune.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...