Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Σε Τουρκικά ύδατα έπλευσε η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ! Τι συνέβη; ΦΩΤΟ
Σε Τουρκικά ύδατα έπλευσε η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ πριν από λίγες ημέρες. Δείτε τι έγινε και έπιασε στο λιμάνι του Ακσάζ στην Τουρκία

Πάσχα στο τουρκικό λιμάνι του Ακσάζ έκανε το πλήρωμα της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ! Ο λόγος είναι η συμμετοχή του πλοίου μας σε ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση, της οποίας μάλιστα ηγείται.
Tο Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει την Τακτική Διοίκηση των 3rd Focused Operations της Επιχείρησης “SEA GUARDIAΝ” του NATO από 14 έως 30 Απρ 2017, υπό το Διοικητή της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2) ο οποίος θα επιβαίνει στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (με οργανικό ελικόπτερο του ΠΝ, τύπου S70B, Aegean Hawk, ομάδα της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και με πολυεθνικό Επιτελείο).
Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν στην Κεντρική/Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.
  Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση

Η επιχείρηση Sea Guardian

Η Επιχείρηση “SEA GUARDIAΝ” συνιστά επιχείρηση θαλάσσιας Ασφάλειας (Maritime Security Operation-MSO) και διαδέχθηκε την επιχείρηση συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ με την επωνυμία “ACTIVE ENDEAVOUR”.
Με την εν λόγω συμμετοχή το ΠΝ συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια για την επίτευξη θαλάσσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος της Κεντρικής/Ανατολικής Μεσογείου.
Θυμίζεται πως η επιχείρηση SEA GUARDIAN είναι η εξέλιξη της πολυεθνικής επιχείρησης ACTIVE ENDEAVOUR στην οποία οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν επάξια πάρει τα εύσημα.
armynow.net
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...