Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: Η Ρωσία αποκαλύπτει την νέα της στρατιωτική βάση στην Αρκτική! (Εικονική περιήγηση)
Για πρώτη φορά, ο κόσμος μπορεί να δει σε πανοραμική… περιήγηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την νέα μόνιμη βάση των Ρώσων στην απομονωμένη Αρκτική. Μην περιμένει κανείς βέβαια να δει κάτι καινούργιο από πλευράς στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτά παραμένουν απόρρητα…
Η βάση Trefoil, όπως ονομάσθηκε από το σχήμα των τριών πτερύγων που απαρτίζουν το τεράστιο συγκρότημα, χτίσθηκε στην Γη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, μια αχανής καλυμμένη από πάγο περιοχή σε ένα απομονωμένο Αρκτικό αρχιπέλαγος. Για να αντιμετωπισθούν οι ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες των -40 βαθμών Κελσίου -τυπικές για την περιοχή- οι σχεδιαστές προέβλεψαν την κατασκευή της βάσης πάνω σε ειδικούς πυλώνες.
Arctic Trefoil -2
Καλύπτοντας έκταση 14.000 τετρ. μέτρων, η Arctic Trefoil θα στεγάζει 150 άτομα που θα υπηρετούν εκεί για διάστημα 18 μηνών. Αυτάρκης σε ηλεκτρική ενέργεια, η βάση είναι εφοδιασμένη με κλινική, βιβλιοθήκη, παρεκκλήσιο, γυμναστήριο και σινεμά. Το σπουδαιότερο ατού της πάντως είναι η αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης Ναγκούρσκογιε (Нагу́рское) με νέο, υπο κατασκευή, διάδρομο για στρατιωτικά αεροσκάφη.
Arctic Trefoil -3
Η καινούργια βάση δείχνει το έντονο ενδιαφέρον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την στρατηγικής σημασίας Αρκτική. Δεν είναι τυχαίο που η Ρωσία κατασκευάζει ήδη άλλες τέσσερεις στρατιωτικές βάσεις στο Ρογκάτσεβο, στο Ακρωτήριο Σμιτ, στο Βράνκελ και το Σρέντνιι.
Arctic Trefoil -4
Όπως επισημαίνει ο Ρώσος απόστρατος Συνταγματάρχης Βικτορ Λιβότκιν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, η Μόσχα έχει συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους στην Αρκτική. Πρώτον, τον έλεγχο της διεθνούς ναυσιπλοϊας στην Βόρειο Θάλασσα, προειδοποιώντας μεταξύ άλλων για παγόβουνα στην περιοχή και δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Δεύτερον, την προστασία των ρωσικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων/φυσικού αερίου στην Αρκτική και τρίτον, την προστασία της Ρωσίας από την διείσδυση ξένων πολεμικών πλοίων και ενδεχόμενη πυραυλική απειλή.
Arctic Trefoil -5
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, το λιώσιμο των πάγων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής καθιστά πιο προσιτές στην ναυσιπλοϊα τις πολικές θάλασσες. Με άλλα λόγια, η εκμετάλλευση του τεράστιου φυσικού πλούτου σε υδρογονάνθρακες που κρύβει η περιοχή καθίσταται πιο εύκολη.
Arctic Trefoil -6
Για να περιηγηθείτε στην νέα ρωσική βάση κάντε κλικ εδώ και μόλις μπείτε κάντε κλικ στο μπλε κουτι με τις λέξεις начать экскурсию (ξεκινήσετε την περιήγηση).
Πηγή: onalert.gr, patratora.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...