Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ν. Λυγερός: Νέα σεισμικά δεδομένα για την Κύπρο


Ήταν προγραμματισμένο και τώρα γίνεται στην ώρα του χωρίς καμία καθυστέρηση. Η Κύπρος όχι μόνο συνεχίζει κανονικότατα το πρόγραμμά της όσον αφορά στην ΑΟΖ της αλλά το εμπλουτίζει συνεχώς.

Η θέσπιση της ΑΟΖ, οι τρεις οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, τα 13 θαλάσσια οικόπεδα, οι τρεις γύροι αδειοδότησης, τα συμβόλαια στα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3, 6, 8, 9, 10, 11, 12 έχουν και συνέχεια με τα νέα σεισμικά που άρχισαν για να γίνει η εμβάθυνση των γνώσεων μας έτσι ώστε να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά στη φάση των γεωτρήσεων με λιγότερο ρίσκο και βελτιστοποίηση των κινήσεων έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητά μας.

Βλέπουμε λοιπόν όλο και περισσότερο το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας που έχει σκάσει με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα όσο εμείς συνεχίζουμε το αναγκαίο έργο για την ανάπτυξη της Κύπρου. Δεν είναι επίσης σωστό να σπαταλούμε τον χρόνο μας σε άσκοπες και ανούσιες διαπραγματεύσεις αφού βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο την κακή επιρροή της Τουρκίας.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν την πορεία μας σε ενεργειακό και στρατηγικό επίπεδο διότι αυτή θα φέρει την πραγματική λύση του κυπριακού αφού μόνο με την ΑΟΖ μπορούμε να προχωρήσουμε δίχως να μπορεί κάποιος να μας καταπατήσει διότι δημιουργούμε ένα συμμαχικό πλαίσιο για τις διεκδικήσεις μας και είμαστε έτσι πιο ανθεκτικοί.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...