Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Αλβανία: Η συσκευή που κατασχέθηκε από Ελληνα στο αεροδρόμιο χρησιμοποιείται από τις μυστικές υπηρεσίεςΠηγές από την Εισαγγελία αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συσκευή με την ονομασία «OSCOR 5000», που έχει τη δυνατότητα εντοπισμού δικτύων και συσκευών καταγραφής.

Από έρευνα στο Διαδίκτυο, προέκυψε ότι η «OSCOR 5000», έχει έναν προηγμένο εξοπλισμό που παράχθηκε πρώτη φορά το 1998. Η συσκευή με ένα μικρό επεξεργαστή είναι σε θέση να ανιχνεύσει συχνότητες για υποκλοπές σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων.


Το εργαλείο αυτό είναι ενσωματωμένο σε ένα μαύρο χαρτοφύλακα, μέσα από τον οποίο μπορεί να λειτουργεί. Μπορεί όχι μόνον να καταγράφει συνομιλίες αλλά με τη βοήθεια υπέρυθρης ακτινοβολίας παρακολουθεί και τον ακροατή.

Το κατώτερο τμήμα του χαρτοφύλακα περιέχει δέκτη, ενώ τα άλλα τμήματα βρίσκονται στο ανώτερο τμήμα του σάκου καθώς και ένα άλλο μέρος που περιέχει κεραίες.

Η συσκευή «OSCOR 5000», χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τις μυστικές υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο.
 
 

Η χρήση αυτής συσκευής εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών γίνεται μόνο με την έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η τιμή της κυμαίνεται από US $ 18. 200 έως 2. 500. Έχει την ικανότητα να καταγράφει σήματα στα AM, FM και τηλεοπτικές συχνότητες. Ο ήχος καταγράφεται και αποθηκεύεται στη μνήμη.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη μόνο σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και πληροφοριών, αφού εγκριθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

(shqiptarja.com)
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...