Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ που αφορά το ΜΕΛΛΟΝ των Ανθρώπων Υπεγράφη Κάτω από τη Μύτη Όλων!!
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ…

ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ…. ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΈΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ 

Ονομάζεται Συμφωνία Διευκόλυνσης Εμπορίου του ΠΟΕ και τέθηκε σε ισχύ μόλις τον Φεβρουάριο.


Συμφωνία για τη Διευκόλυνση Εμπορίου


 


Συμφωνία για τη Διευκόλυνση Εμπορίου
O Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) έχει εκδώσει ενημερωτικό έντυπο στο οποίο επεξηγείται η συμφωνία Διευκόλυνσης Εμπορίου (Trade Facilitation Agreement), που είχε υιοθετηθεί από το Γενικό Συμβούλιο του οργανισμού τον Νοέμβριο 2014.
Στόχος της συμφωνίας είναι η επιτάχυνση/απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών και η ενίσχυση της διαφάνειας (reduce red-tape and streamline customs). Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΕ, η συμφωνία αναμένεται να επιφέρει μείωση του κόστους εξαγωγής κατά μέσο όρο 13%-14%.

Συμφωνία για τη Διευκόλυνση Εμπορίου

Η συμφωνία του ΠΟΕ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την παγκόσμια οικονομία κατά 0,5% του ΑΕΠ, έως το 2030.
«Η συμφωνία διευκόλυνσης εμπορίου είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου εμπορίου αυτόν τον αιώνα» τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ρομπέρτο Αζεβέντο.
Στο πλαίσιο αυτό, το κόστος για το εμπόριο αναμένεται να περιοριστεί κατά 14,3%, ενισχύοντας τις παγκόσμιες συναλλαγές κατά 2,7% έως το 2030.
Ο επικεφαλής του ΠΟΕ έκανε ειδική μνεία και στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ακόμα ανταλλάξει απόψεις για το θέμα του εμπορίου, με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΠΟΕ θα είναι σε θέση να διαχειριστεί την οποιαδήποτε νέα αμερικανική εμπορική πολιτική.
hellasforce.com 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...