Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

«Μπάτε σκύλοι αλέστε» έχουμε γίνει ... Αλβανός πέρασε τα σύνορα και μάζευε παράνομα πανάκριβα βότανα σε δάσος της Καστοριάς!Τον πλούτο της ελληνικής γης σε πολύτιμα φυτά που χρυσοπληρώνονται στην Ευρώπη για την παρασκευή αρωμάτων ή φαρμακευτικών ειδών έχουν ανακαλύψει οι Αλβανοί και περνούν παράνομα στο ελληνικό έδαφος για να τα μαζέψουν! Άλλος ένας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σε μια δασική έκταση στην Καστοριά.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου που έκαναν περιπολία στην δασική περιοχή του Γράμμου, εντόπισαν τον 55χρονο αλλοδαπό την στιγμή που λεηλατούσε την τοπική χλωρίδα μαζεύοντας μεγάλες ποσότητες αρωματικών και θεραπευτικών φυτών. Μάλιστα, είχε ήδη συλλέξει φυτά βάρους δυο κιλών και 900 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο Αλβανός συνελήφθη και κατασχέθηκε και ένα τσεκούρι με το οποίο έκοβε τα φυτά. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νεστορίου όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.protothema
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...