Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Είμαστε άξιοι της κατάντιας μας σε επίπεδο ενημέρωσης και διακυβέρνησης

φωτο από: creativeboom.com
Λουκάς Γεωργιάδης (facebook)

Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι άξιοι της μοίρας τους ως προς την πληροφόρηση και την ενημέρωση που λαμβάνουν από εμάς τους δημοσιογράφους. Ο κατήφορος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ξεκίνησε από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η "τέταρτη εξουσία" είναι αυτή που μετέτρεψε τους περισσότερους πολιτικούς σε... ζήτουλες της τηλεθέασης. Η ενημέρωση είναι "προϊόν". Πουλάς ως dealer ή πομπός αυτό που θέλεις να ακούσει ο... πελάτης ή λήπτης, Αντιστοίχως και ο πολιτικός (ή, μάλλον... πολιτικάντης) προσαρμόζεται στις ανάγκες του... θεατρικού έργου.

Το μίσος, το θράσος, η αυθάδεια, το ψέμα, η απάτη και πολλές άλλες συμπεριφορές που ζούμε τα τελευταία πολλά χρόνια είναι αποτέλεσμα (και) της... ενημέρωσης που λαμβάνουμε. Προσωπικά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί στα 22 χρόνια δημοσιογραφίας υπηρέτησα την αλήθεια με βάση το γνωστικό μου αντικείμενο που είναι η οικονομική επιστήμη. Σπούδασα με τους φόρους της ελληνικής κοινωνίας και έδωσα τον όρκο για την προαγωγή της οικονομίας και την προάσπιση της οικονομικής αυτονομίας της χώρας μου, ερχόμενος μάλιστα τις περισσότερες φορές σε σχεδόν πλήρη αντίθεση με τις κλασικές δημοσιογραφικές... συνταγές. Προτίμησα τον δύσκολο δρόμο της ωμής αλήθειας και του ακραίου ορθολογικού λόγου αισθανόμενος την ανάγκη να είμαι χρήσιμος στην προσπάθεια για να γίνουμε καλύτεροι και όχι ευχάριστος σε μια πορεία που οδηγεί προς την καταστροφή και την απαξίωση.

Μην διαμαρτύρεστε/διαμαρτυρόμαστε για τα σημερινά μας χάλια. Όσοι δεν αντέχετε την αλήθεια, συνασπιστείτε με τους πάσης φύσεως λαϊκιστές, δημαγωγούς και τυχοδιώκτες που είτε σας (μας) ενημερώνουν ή σας (μας) διοικούν. Το να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα με την ελπίδα ότι θα ξυπνήσεις μια ανάπηρη κοινωνία θέλει θάρρος, τόλμη και συνείδηση. Η προσπάθεια είναι δύσκολη και μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι μιλάμε για μια χαμένη μάχη. Αν το πιστεύετε συνεχίστε στον ίδιο καμβά, αλλά να μην διαμαρτύρεστε ότι για τα χάλια μας φταίνε οι ξένοι. Ο... εχθρός είναι εσωτερικός και έχει να κάνει με την τοξικότητα του λαϊκισμού. Η κατάσταση θεωρείται ως μη αναστρέψιμη.

Ας ελπίσουμε ότι μέσα από τη σημερινή διακυβέρνηση θα συνειδητοποιήσουμε τη ζημιά που παθαίνουμε όταν είμαστε ευκολόπιστοι και πέφτουμε θύματα κοινών πολιτικών απατεώνων. Γιατί ένας που σου λέει συνειδητά ψέματα και πράττει τα ακριβώς αντίθετα είναι απατεώνας. Και όταν αυτά τα ψέματα κοστίζουν κυρίως στην εικόνα της χώρα σου και μετά στην τσέπη σου, τότε ο απατεώνας μετατρέπεται σε εγκληματία. Μπορούμε να συνεχίσουμε στη... μακαρία οδό της ανισορρροπίας και της ανοησίας. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα φάμε τα μούτρα μας, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βάλουμε μυαλό. Μια κοινωνία σε κατάσταση πνευματικής αναπηρίας, μόνο σ΄ ένα καλύτερο μέλλον δεν μπορεί να προσδοκά...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ...
freepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...