Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Εκστρατεία για αναβολή των εκλογών στη Βρετανία μετά το χτύπημα στο Λονδίνο


Νεκροί έξι πολίτες και οι τρεις δράστες

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, στις 22 Μαΐου, η προεκλογική εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεστάλη. Αυτή τη φορά, μετά το χτύπημα στο Λονδίνο που μετρά μέχρι στιγμής νεκρούς 6 πολίτες και τους 3 δράστες, ασκούνται μέσω των social media πιέσεις για αναβολή των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Η έκκληση για αναστολή της πολιτικής δραστηριότητας ξεκίνησε από τον Μαρκ Όξκλεϊ, σε μια αίτηση που ανέβασε στο Change.org. Στην αίτησή του με τίτλο «Προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι: αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Υπογράψτε την αίτηση» ο Όξκλεϊ αναφέρει: «Εγώ και. είμαι βέβαιος. μεγάλο ποσοστό του βρετανικού λαού συμφωνεί ότι τώρα δεν είναι η ώρα για βουλευτικές εκλογές. Έπειτα από μια δεύτερη καταστροφική επίθεση πιστεύω ότι είναι ώρα να θέσουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της χώρας μας και του λαού της. Γι’ αυτό σας ζητώ να αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές για αργότερα».

Την άποψη αυτή συμμερίστηκαν πολλοί χρήστες του Twitter, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από την Telegraph. Οι χρήστες ανέφεραν πως δεν είναι πλέον ασφαλές να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές και πως είναι αδύνατο να διεξαχθούν σε μια περίοδο που στα νέα κυριαρχεί το θέμα της τρομοκρατίας.

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως μετέδωσε το BBC, θεωρείται πιθανό η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική της συγκέντρωση και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Εργατικών, να κάνει το ίδιο για τη σημερινή ομιλία του
newsbeast.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...