Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Η μόνη ειρήνη που αποδέχεται το τουρκικό καθεστώς είναι η υποταγή του Ελληνισμού


Η επί δεκαετίες επιθετική πολιτική της Τουρκίας έχει στόχο ξεκάθαρο την αποκοπή των ελληνικών νησιών του Αιγαίου από τον εθνικό κορμό, ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, με στρατιωτικές πιέσεις και επίσημη απειλή πολέμου (casus belli).

Παράλληλα η Τουρκία υλοποιεί τους σχεδιασμούς της για τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου, με πολιτικά μέσα σήμερα, μετά τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή του 1974.

Επιπλέον, η Τουρκία του ισλαμιστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα σε Αλβανία και Σκόπια, πολιτική στήριξης τους σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Οι κήρυκες της ελληνοτουρκικής φιλίας ή εξυπηρετούν ιδιωτικά ή αλλότρια συμφέροντα, ή είναι χρήσιμοι ηλίθιοι.

Η Τουρκία που μας έλαχε τους τελευταίους δέκα αιώνες, ως μια συνεχής απειλή της ύπαρξής μας, είναι κατά αναλογία η Περσική Αυτοκρατορία που είχαν απέναντί τους οι πρόγονοί μας.

Και τότε, στην κλασική εποχή, υπήρχαν φωνές που ζητούσαν την ειρηνική συμβίωση με τους Πέρσες, τη συνεργασία μαζί τους, για χάρη του εμπορίου και της ανάπτυξης.

Μάλιστα υπήρξε μια περίοδος που το περσικό χρυσάφι έρεε άφθονο στις ελληνικές πόλεις, εξαγοράζοντας συνειδήσεις και πολιτικούς, επιχειρώντας να αλώσει την Ελλάδα με άλλα μέσα αφού είχε αποτύχει στρατιωτικά.

Από αυτόν τον ύπουλο χαμό έσωσε τον Ελληνισμό ο Μέγας Αλέξανδρος και η παράταξη που τον υποστήριξε σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή εκείνοι που αντιλαμβάνονταν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με τους βαρβάρους.

Πράγματι, η Ελλάδα και ο πολιτισμός σώθηκαν όταν οι πρόγονοί μας σταμάτησαν να επηρρεάζονται από τις καλοπληρωμένες σειρήνες της Ανατολής και τους πεμπτοφαλαγγίτες μηδίζοντες και αποφάσισαν να κόψουν μια για πάντα τον Γόρδιο Δεσμό. Η ιστορία θα επαναληφθεί.tribune.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...