Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Βγάλε τα στενά παπούτσια της μίζερης ζωής σου. Πάλεψε! Νιώσε! Ζήσε!


Της Χρύσας Κατσιτοπούλου.

Διάλεξε τον δύσκολο δρόμο, είναι ο μόνος που σε οδηγεί στην ωριμότητα και στην σοφία.
Ο εύκολος δρόμος ανήκει στους δειλούς, σε αυτούς που φοβούνται να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, με τα όρια τους.
Ο εύκολος δρόμος είναι φτιαγμένος για τους συναισθηματικά ανάπηρους, για αυτούς που φοβούνται να ζήσουν την ζωή τους και απλά την κοιτάζουν να περνάει.
Ο εύκολος δρόμος σε καθοδηγεί να επιλέξεις την εύκολη αγάπη, φιλία, εργασία.
Επιλέγεις την αποστειρωμένη ζωή,γιατί φοβάσαι μήπως χάσεις τον εαυτό σου, γιατί φοβάσαι να τα δώσεις ολα για να μην πονέσεις,για να μήν αποτύχεις.
Λες όχι στην αυθόρμητη, ακατέργαστη αγάπη. Λες όχι στα πραγματικά θέλω σου. Επιλέγεις βάσει λογικής για άνθρωπό σου αυτόν που είναι καταλληλότερος για εσένα.
Αυτόν που έχει τη σωστή οικονομική επιφάνεια, αυτόν που μπορείς να χειριστείς και που είναι του χεριού σου, αυτόν που έχει το μορφωτικό επίπεδο που εμείς οι “ανώτεροι” θεωρούμε ιδανικό για εμάς.
Επιλέγουμε για συντρόφους μας, για φίλους μας με κριτήριο την λίστα των “τέλειων” θέλω μας.
Έτσι νιώθουμε ήσυχοι γιατί με αυτόν τον τρόπο σκέψης δε θα πληγωθούμε ποτέ.
Επίλεξε το δύσκολο μονοπάτι γιατί αυτό θα σου φανερώσει την αγνή, αληθινή αγάπη. Ο δύσκολος δρόμος θα σου δείξει πόσο σπουδαίος πολεμιστής και δυνατός είσαι.
Θα σου φανερώσει ότι μέσα σου κουβαλάς Θεό και θεριό. Κουβαλάς δυνάμεις που δε γνώριζες ότι έχεις.
Αν δεν πέσεις με τα μούτρα στις μάχες της ζωής και αποφύγεις τις δυσκολίες της το μόνο που θα έχεις καταφέρει είναι να έχεις ζήσει μια επιφανειακή, αδιάφορη, αποστειρωμένη ζωή.
Γύρνα την πλάτη στον φόβο. Μη φοβάσαι να πληγωθείς, να πέσεις κάτω και να ξανασηκωθείς. Έξω από την γυάλα βλέπεις πεντακάθαρα το ποιά είναι η πεμπτουσία της ζωής .Έξω από την γυάλα κατοικεί το ύψιστο αγαθό ,η αληθινή αγάπη, η χαρά του να προσφέρεις και να μοιράζεσαι.
Μη φοβάσαι να ζήσεις. Ανέβα στον ψηλότερο βράχο, βαλέ τον υψηλότερο στόχο και πέσε χωρίς το δίχτυ ασφαλείας του φόβου και της άμυνας.
Κάνε ελεύθερη πτώση και βούτηξε με φόρα μέσα στα πιο σκοτεινά δωμάτια της ψυχής σου. Μόνο έτσι θα δεις το φώς της δύναμης σου. Κάνε βουτιά στα γαλάζια , δροσερά νερά της αλήθειας, της ελευθερίας, της αγάπης!
Τόλμα το μακροβούτι και κολύμπησε μέσα στη ζωή!
Νιώσε όλες τις πίκρες και τις χαρές της. Δεν είναι υπέροχο να είσαι ελεύθερος από τους φόβους που σε κρατάνε φυλακισμένο;Δεν είναι υπέροχο να αγαπάς και να σε αγαπούν χωρίς να φοβάσαι μην τυχόν και χάσεις;
Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να ζεις όπως νιώθεις; Είναι μεγαλείο να ζεις με όλες σου τις αισθήσεις ελεύθερες, ξεκλείδωτες. Είναι μεγαλείο, προνόμιο να μπορείς να αισθάνεσαι, να ακούς, να βλέπεις, να μυρίζεις να γεύεσαι με μοναδικό οδηγό την καρδιά σου.
Να νιώθεις και να βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου ορθάνοιχτα. Νιώσε, γέλα δυνατά σαν μικρό παιδί! Παίξε και λικνίσου με τα κύματα του σήμερα. Χόρεψε με τις φουρτούνες της ζωής και στο τέλος θα νικήσεις. Θα γαληνέψει η αγριεμένη θάλασσα που έχεις μέσα σου. Θα λυτρωθεί, θα ξεκουραστεί το κουρασμένο σου, τσακισμένο σου μυαλό. Μάθε να χορεύεις με όλες τις διαθέσεις της ζωής, γίνε υπομονετικός, ευέλικτος με τις δυσκολίες της και στο τέλος θα νικήσεις. Θα νικήσεις με μοναδικό όπλο τον σπουδαίο εαυτό σου. Αγάπησε, αγκάλιασε τον εαυτό σου θα οδηγηθείς στην λύτρωση. Όλες οι πληγές της ψυχής σου θα ξεδιψάσουν. Θα ξεπλυθούν από την ήρεμη θάλασσα που υπάρχει μέσα στην καρδία σου. Όλες οι πληγές σου θα κλείσουν από το αλάτι της ζωής και με το πέρασμα του χρόνου.
Θα κλείσουν και θα μάθεις να ζεις με τα σημάδια τους.
Θα αγαπήσεις όσο τίποτα άλλο τα σημάδια σου γιατί είναι τα παράσημα σου! Τα σημάδια σου είναι όλες οι νίκες σου. Χάιδεψε τα, μη τα κρύβεις είναι πολύτιμα και πανέμορφα. Άκου το τραγούδι της θάλασσας. Άκου το νανούρισμα της όταν είναι ήρεμη, άκου το φουρτουνιασμένο ζεϊμπέκικο και χόρεψε μαζί της σε όλους τους ρυθμούς της. Χόρεψε, τραγούδα, γέλα δυνατά, νιώσε σαν μικρό παιδάκι. Βγάλε το κοστούμι των πρέπει σου και αφέσου στις αισθήσεις σου.
Βγάλε τα στενά παπούτσια της μίζερης ζωής σου και νιώσε την καυτή άμμο και την δροσιά της θάλασσας στις γυμνές πατούσες σου. Άκου τον αγριεμένο άνεμο του αύριο και μη τον φοβάσαι. Θα διώξει μακριά τα μαύρα σύννεφα της απογοήτευσης και της απελπισίας του σήμερα!
Πάρε βαθιά ανάσα και γέμισε τα καπνισμένα από απαισιοδοξία πνευμόνια σου με τον καθαρό αέρα της ελπίδας ,της πίστης και της γλυκιάς προσμονής για το αύριο.
Πάλεψε! Νιώσε! Ζήσε!αναπνοές
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...