Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ! Χωρίς συμφωνία έληξε η Διάσκεψη για την Κύπρο...

 
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε τα ξημερώματα Παρασκευής  το δείπνο των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ, που είχε αρχίσει λίγο πριν τις 10 το βράδυ, τοπική ώρα, μετά από συνεχείς διμερείς επαφές του Αντόνιο Γκουτέρες όλο το απόγευμα.
Σύμφωνα με πηγές δεν υπήρξε αποτέλεσμα λόγω εμμονής των Τούρκων σε παραμονή εγγυήσεων και στρατευμάτων για 15 χρόνια με ρήτρα αναθεώρησης και όχι κατάληξης.


Στο εδαφικό η τ/κ πλευρά αποδέχθηκε επιστροφή μόνο μέρους της Μόρφου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τουρκική πλευρά ήθελε η συμφωνία να γίνει πρωτογενές δίκαιο και ίση μεταχείριση Ελλήνων και Τούρκων πολιτών μετά τη λύση.
Οι προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προκειμένου να βρεθούν οι συμβιβασμοί που θα φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα απόψε στο Κραν Μοντανά ήταν από το πρωί συνεχείς. Ενδεικτικό αυτού που περιγράφουμε είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του "Π" ο κ. Γκουτέρες είχε λίγο πριν την έναρξη του δείπνου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη σουίτα του ΓΓ των ΗΕ.

Το δείπνο ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Κύπρου και είναι η καταληκτική φάση της προσπάθειας που καταβάλλει σήμερα ο ΓΓ των ΗΕ και όλα τα σενάρια σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοικτά.
Σε κάποια στιγμή και ενώ το δείπνο βρισκόταν σε εξέλιξη το τουρκικό NTV μετέδωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποχώρησε από το δείπνο, είδηση, η οποία διαψεύστηκε άμεσα από αρμόδιες πηγές. Μάλιστα ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανάρτησε και φωτογραφία του ΠτΔ στο δείπνο.
 
 
 
Πηγή: politis.com.cy
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...