Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΠΟΛΕΜΟΣ! Ηχηρό Μήνυμα από το ΙΣΡΑΗΛ στον Ερντογάν «Οι μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχουν περάσει..»


Δεν έμειναν αναπάντητες οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν προς το Ισραήλ όταν το κατηγόρησε ότι επιχειρεί να πάρει το τζαμί Al-Aqsa από τους Μουσουλμάνους υπό το πρόσχημα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών Εμανουήλ Νάχσιο χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν «εκκεντρικές, αβάσιμες και διαστρεβλωμένες».

«Θα ήταν καλύτερα γι’ αυτόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τις δυσκολίες της χώρας του. Οι ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχουν περάσει προ πολλού. Η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού ήταν, είναι και θα είναι η Ιερουσαλήμ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι μια πόλη για την οποία η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ασφάλεια, την ελευθερία, τη θρησκευτική ελευθερία και τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων. Αυτός που ζει σε ένα γυάλινο σπίτι, δεν πρέπει να ρίχνει πέτρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ, το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας: «Έχει ενδιαφέρον τι θα πει ο Ερντογάν στους κατοίκους της Βόρειας Κύπρου ή τους Κούρδους. Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ».

«Ο καθένας που ξέρει το Ισραήλ, γνωρίζει ότι οι περιορισμοί στην Al-Aqsa τζαμί δεν οφείλονται σε ανησυχίες για την ασφάλεια», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΑΚΡ.


hellasforce.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...