Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Η τηλεόραση ως "εργαλείο" στα χέρια των LGBTQ


Θέλουν ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση!

Η LGBTQ κοινότητα παγκοσμίως διαμαρτύρεται τώρα για την αντιμετώπιση που έχει από τα ΜΜΕ και κυρίως την τηλεόραση, στην οποία , όπως υποστηρίζουν, δεν λαμβάνουν την αναγνώριση που ήλπιζαν!

Για χρόνια, οι ομοφυλόφιλοι χαρακτήρες βρίσκονταν στα περιθώρια των τηλεοπτικών σειρών / εκπομπών ή δεν υπήρχαν και καθόλου.

Η κλασική νοοτροπία ήταν ότι οι παράξενες ιστορίες θα κρατούσαν τους διαφημιστές μακριά. Συνεπώς και τα κέρδη.

Σήμερα, οι εμφανίσεις των χαρακτήρων LGBTQ είναι πιο συνηθισμένες και τα κανάλια όπως το OUTtv του Καναδά είναι αποκλειστικά αφιερωμένα σε αυτό το είδος περιεχομένου.

Ωστόσο οι ίδιοι θέλουν κι άλλα!

Σύμφωνα με την έκθεση της GLAAD με τίτλο «Πού βρισκόμαστε στην τηλεοπτική έκθεση», κατά την τηλεοπτική σεζόν 2016-2017, υπήρχαν 895 κύριοι χαρακτήρες στις εκπομπές εκπομπών με πρωταγωνιστικό ρόλο και 43 εξ αυτών ή αλλιώς το 4,8% αναγνωρίστηκαν ως ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ και Queer.

Αυτό είναι και το υψηλότερο ποσοστό...αντιπροσωπευτικότητας που έχει καταγραφεί στην τηλεόραση. Παρά τα μεγάλα αυτά ποσοστά, η κοινότητα LGBTQ συνεχίζει να μιλάει για....ανισότητες στον χώρο των ΜΜΕ και στην βιομηχανία της "μικρής οθόνης".el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...