Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Χρεοκοπεί οσονούπω η ΕλλάδαPeter Schrank / από analyst.gr

Του Στρατή Μαζίδη

Τρεις στους δέκα Ελληνες φορολογούμενους πολίτες δεν κατάφεραν (κάποιοι ίσως να μη θέλησαν) να ανταποκριθούν στο ραντεβού τους με την Εφορία και την πρώτη δόση για το φόρο εισοδήματος.
Ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος για να τον παραβλέψει κανείς ενώ αντανακλά τη διαρκή διαμόρφωση αυτού που συνηθίζουμε να λέμε "από το κακό στο χειρότερο". Η ώρα της επίσημης χρεοκοπίας της χώρας των κομματικά διορισμένων και των πρόωρων συνταξιούχων πλησιάζει.

Το κράτος βέβαια, όπως και οι τζιχαντιστές του ISIS (δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές αν το καλοσκεφθείτε) θα γίνει ακόμη πιο σκληρό και κτηνώδες κατάσχοντας τα πάντα. Αδειάζοντας λογαριασμούς, πλειστηριάζοντας σπίτια, αρπάζοντας το παραμικρό ως άλλος πεινασμένος αρουραίους που θέλει να χορτάσει κι εν προκειμένω να ταΐσει τους διορισμένους και τους πρόωρα αποσυρθέντες από την ενεργή οικονομία.

Όμως τρεις στους δέκα είναι πάρα πολλοί. Σε λίγο θα γίνουν τέσσερις και μετά πέντε. Κι όσοι αντέξουν, θα εξετάσουν πολύ καλά μέσα τους να στείλουν αυτό το κράτος στον αγύριστο αφού μεριμνά μόνο για ορισμένους ξεζουμίζοντας τους υπόλοιπους.

Χρεοκοπεί οσονούπω η Ελλάδα. Ο πολιτικός κόσμος δεν το βλέπει. Δεν το αντιλαμβάνεται. Αλλά και τι κατάφερε να δει ή να αντιληφθεί εγκαίρως τις τελευταίες δεκαετίες;freepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...