Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Πέντε τροφές που πρέπει να τρώτε για να πάρετε βιταμίνη D


Η βιταμίνη D έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μεταξύ άλλων, δυναμώνει τον σκελετό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Η βασική πηγή βιταμίνης D για τον οργανισμό μας είναι ο ήλιος, αφού τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Επειδή όμως η έκθεση στον ήλιο κρύβει άλλους κινδύνους –όπως το έγκαυμα και ο καρκίνος του δέρματος– καλό είναι να λαμβάνουμε βιταμίνη D και από τη διατροφή μας.

Δείτε ποιες είναι οι λιγοστές «εκλεκτές» τροφές που μας δίνουν πολύτιμη βιταμίνη D.

http://players.brightcove.net/1125866826/default_default/index.html?videoId=4663775862001 

1. Γάλα: 1 ποτήρι 250 ml= 100 IU (διεθνείς μονάδες)

2. Τόνος σε κονσέρβα: Μερίδα 120 γρ. = 150 IU

3. Σολομός: Μερίδα 90 γρ. = 450 IU

4. Αυγό: 1 κρόκος = 40 IU

5. Μανιτάρια: Μερίδα 90 γρ. = 400 IU

Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 600 IU βιταμίνης D την ημέρα και οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών 800 IU την ημέρα.


onmed.gr


Δείτε επίσης:


Βιταμίνη D3: το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της φαρμακοβιομηχανίας;

"Tο μαύρισμα, όταν ο ήλιος «καίει», έχει θεραπευτικές ιδιότητες"
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...