Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Χίος: Έξω οι Έλληνες φοιτητές από τα σπίτια, μέσα οι «πρόσφυγες» ελέω Frontex και ΜΚΟ… Έχετε ακόμη αμφιβολίες;


Η πρώτη περίοδος για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τους Χιώτες κτηματομεσίτες να σημειώνουν ότι διανύουμε την δεύτερη φάση. H ζήτηση φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχε σημαντικά περισσότερες εγγραφές από προηγούμενα έτη.

H χρονιά αυτή όμως επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη στους πρωτοετείς φοιτητές, αφού λόγω της “προσφυγικής” κρίσης οι επιπλωμένες γκαρσονιέρες που είναι στην πρώτη γραμμή ζήτησης, ήταν ήδη ενοικιασμένες από μέλη των Μ.Κ.Ο. και της Frontex που δραστηριοποιούνται στο νησί. Επομένως η δουλειά των κτηματομεσιτικών γραφείων ήταν ακόμη δυσκολότερη.

«Φέτος ο αριθμός των φοιτητών ήταν πολύ μεγαλύτερος και από τον περσινό αλλά και από άλλες χρονιές. Το δυσκολότερο βέβαια για εμάς είναι ότι στα μικρά, επιπλωμένα σπίτια που ζητούν οι πρωτοετής, κυρίως, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα από Ευρωπαίους που εργάζονται σε Μ.Κ.Ο. λόγω του προσφυγικού.

Αυτό ήταν κάτι που ανάγκασε πολλά παιδιά να νοικιάσουν σπίτι μέχρι και 1.5 χλμ έξω από την πόλη» αναφέρει ο ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικού γραφείου και συνεχίζει: «η αγορά της Χίου είναι ακριβότερη στο θέμα της ενοικίασης σπιτιών συγκριτικά με υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Ανατολικού Αιγαίου, καθώς οι τιμές για επιπλωμένη γκαρσονιέρα αγγίζουν μέχρι και 350 ευρώ.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια σπίτια σε διαθεσιμότητα τα οποία θα είναι για περιορισμένο διάστημα».

Ταυτόσημη γνώμη έχει και ο ιδιοκτήτης αντίστοιχου γραφείου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί φέτος και στις φοιτητικές κατοικίες, λόγω του προσφυγικού ζητήματος. «Πρώτη φορά συναντάω σοβαρή δυσκολία. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά ελάχιστα σπίτια στις προδιαγραφές των παιδιών που έρχονται».

Αλλά δεν πειράζει, οι κάθε λογής ξένοι να περνάνε καλά και οι Έλληνες ας μπουν σε βάρκες να πάνε Τουρκία να ζήσουν…πηγή
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...