Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Έρχεται «ακρωτηριασμός» της Ελλάδας: Ετοιμάζει «μειονοτικό» ζήτημα σε Κω και Ρόδο ο Ερντογάν – Όλο το παρασκήνιο


Ούτε τα προσχήµατα δεν κρατάει πλέον η Αγκυρα σε 

σχέση µε τους µουσουλµάνους που ζουν στην Ελλάδα, καθώς µετά τη Θράκη προσπαθεί να εξαπλώσει την επιρροή της στα ∆ωδεκάνησα!

Με αιχµή του δόρατος τον πανίσχυρο Τούρκο αντιπρόεδρο, Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος κατάγεται από τη Ροδόπη και αποτελεί δεξί χέρι του Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία επιχειρεί πλέον να χειραγωγήσει τους περίπου 3.000 µουσουλµάνους που ζουν στη Ρόδο και την Κω.

Πριν από λίγες ηµέρες στην Αγκυρα στήθηκε ένα περίεργο σκηνικό µε πρωταγωνιστή τον κ. Τσαβούσογλου και µέλη του «Συλλόγου Μουσουλµάνων Κω Αδελφότης» και του «Συλλόγου Μουσουλµάνων Κω Αδελφοσύνη», που έγιναν δεκτοί µε ενθουσιασµό από τους οικοδεσπότες. Μάλιστα, ο ίδιος ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ∆ιεύθυνσης Απόδηµων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων, ήταν τόσο ευτυχής για τη συνάντηση αυτή, που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασµό στο twitter:

«Σήµερα υποδεχτήκαµε στην Αγκυρα τους οµογενείς µας που ήρθαν από Ρόδο και Κω και αποµακρύναµε τη νοσταλγία. Τους ευχαριστώ όλους για την επίσκεψη». Οι δύο αυτοί σύλλογοι, σε συνεργασία µε το τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, το οποίο έχει απεριόριστες δυνατότητες χρηµατοδότησης, αλλά και µε τους τρεις «ψευτοϊµάµηδες» που έχουν επιστρατευτεί σε Ρόδο και Κω αποτελούν τα «εργαλεία» της Αγκυρας στην προσπάθειά της να δηµιουργήσει µειονοτικά ζητήµατα σε ακόµα ένα µέτωπο, πέραν εκείνου της Θράκης

Στη Ρόδο και στην Κω κατοικούν περίπου 3.000 μουσουλμάνοι όπως αναφέραμε, (ο ακριβής αριθμός τους ποικίλλει ανάλογα με την πηγή). Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι απολύτως ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία των νησιών και αρκετοί εξ αυτών έχουν μεγάλες περιουσίες, καθώς κατέχουν σημαντικές παραθαλάσσιες εκτάσεις. Επιπλέον και σε ό,τι αφορά τη θρησκευτική τους συμπεριφορά είναι πολύ λιγότερο τυπικοί στο θρησκευτικό τελετουργικό σε σχέση με τους μουσουλμάνους της Θράκης. Τέλος, οι μουσουλμάνοι των Δωδεκανήσων δεν αποτελούν μειονότητα και δεν εφαρμόζεται στην περιοχή ο ισλαμικός νόμος (Σαρία).

Το σημαντικότερο δε είναι ότι στη Ρόδο και στην Κω δεν υπάρχουν μουφτείες – σε πλήρη αντίθεση με τη Θράκη – και αυτό διότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία και όχι από την Τουρκία.

Τα τελευταία χρόνια όμως, με την ενθάρρυνση της Αγκυρας, διεξάγεται μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αξιοποιηθεί η παρουσία μουσουλμάνων στα δύο νησιά για διεύρυνση της επιρροής της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είχε ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης να συγγραφεί έκθεση για την κατάσταση των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω έπειτα από την έκθεση που έκανε το Συμβούλιο για την Ιμβρο και την Τένεδο.

Η πλήρης απουσία της ελληνικής Πολιτείας, που επιμένει, σύμφωνα με τις παραδοχές ανθρώπων που επί χρόνια έχουν χειριστεί τα μειονοτικά θέματα, να βλέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με «ψυχροπολεμική ματιά», επιτρέπει στην Αγκυρα τη διείσδυση με σκοπό την περιχαράκωση των μουσουλμάνων, ας ξυπνήσουν κάποιοι επιτέλους! Θα επανέλθουμε…


sfairika.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...