Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

Διαγράφουν την ιστορία – Ποιός ιστορικός πίνακας απομακρύνθηκε από σχολείο – Συγκλονίζουν τα λόγια Αμερικανού καθηγητή (ΦΩΤΟ)


Όλα στις μέρες μας...
Αφαίρεσαν Πίνακα με απεικόνιση από την εποχή της Μεγάλης Παγκόσμιας Ύφεσης από το Γυμνάσιο «Percy Julian», που βρίσκεται στο Oak Park του Σικάγο.

Ο λόγος;

Δείχνει λευκά παιδιά να παίζουν έξω στο χιόνι.

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους
Η διεύθυνση του σχολείου είναι της άποψης πως ο εν λόγω ιστορικός πίνακας δεν συμβαδίσει με την «ποικιλομορφία» του σχολείου και γενικά με την πολιπολιτισμικότητα που προωθούν σε όλες τις χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Βάζουν «χέρι» στην ιστορία των λαών, προκειμένου το παρελθόν να «κοπεί και να ραφτεί» στα μέτρα του παρόντος, προκειμένου οι νεότερες γενιές να νομίζουν πως «πάντα έτσι ήταν».


ΠΗΓΗ: chicago.suntimes.com
Ο Καθηγητής ιστορίας της Αμερικανικής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, David Sokol, που πλέον έχει αποσυρθεί, παρομοίασε την αφαίρεση του ιστορικού πίνακα με ένα «σύγχρονο κάψιμο βιβλίου».

«Ο πίνακας δεν έχει κάτι το προσβλητικό. Λευκά παιδιά παίζουν. Αυτό δείχνει. Δεν είναι κακός επειδή δεν έχει μαύρα παιδιά. Έτσι ήταν τότε το Oak Park. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία», συμπλήρωσε.

Πολύ σημαντικά λόγια, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες χιλιάδων καθηγητών ανά την υφήλιο.

Οι καθηγητές έκανα λόγο για πιέσεις, προκειμένου αν αφαιρεθεί ο πίνακας επειδή «ενοχλεί» τις άλλες φυλές που φοιτούν στο σχολείο.

Για την ιστορία ο πίνακας-τοιχογραφία «Child and Sports-Winter» βρίσκεται στο σχολικό κτίριο από το 2002. Σχεδιάστηκε από τον Ethel Spears το 1937!


ΠΗΓΗ: chicago.suntimes.com
ΦΩΤΟ: Pexels.com


el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...