-->

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

xartisΣτις δώδεκα Νοεμβρίου κυκλοφόρησε στο internet χάρτης της Καναδικής Ακτοφυλακής όπου έθετε υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά και κυπριακά θαλάσσια σύνορα. Με άλλα λόγια όταν εκπέμπει SOS ένα πλοίο στην αμφισβητούμενη ζώνη, εξυπηρετείται από τους Τουρκικούς σταθμούς Διάσωσης και όχι από τους αντίστοιχους Ελληνικούς. Ουσιαστικά ο χάρτης γρίζαρε το μισό Αιγαίο στην 25η παράλληλο. Ιδού ο χάρτης τη 12η Νοεμβρίου 2014 (ανω)


Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς αμφισβητούνται τα σύνορα της Ελλάδας από την Κρατική Ακτοφυλακή μιας χώρας φίλα προσκείμενης και συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Μετά από διασταύρωση της πληροφορίας μέσα από τους επίσημους χάρτες του «Search and Rescue Contacts», προχώρησα σε αποστολή ηλεκτρονικής επιστολής (e-mail) στους διαχειριστές της ιστοσελίδας, ενημερώνοντας παράλληλα την Καναδική πρεσβεία των Αθηνών. Το e-mail που απέστειλα (μεταφρασμένο στα ελληνικά):

«Αξιότιμε κύριε,
Θα ήθελα να σας θέσω ένα ερώτημα που αφορά το Αιγαίο Πέλαγος στην Ελλάδα. Γιατί έχετε σκιαγραφήσει με βαθύ μπλε χρώμα μια θαλάσσια ζώνη η οποία περιλαμβάνει ελληνικά νησιά (Ρόδος, Χίος, Μυτιλήνη κλπ); Ο χάρτης σας δείχνει ότι τα νησιά και η θάλασσα περί αυτών πιθανόν να ανήκει στην Τουρκία. Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο στο οποίο στηρίζεστε για να δημοσιοποιήσετε αυτόν το χάρτη; Η Καναδική κυβέρνηση υιοθετεί μία τέτοια προσέγγιση; Σας ευχαριστώ για το χρόνο και την καλή διάθεση.

Με τιμή,
Ηλίας Σχορετσανίτης»

Την 28η Νοεμβρίου έλαβα το εξής e-mail από το «Search and Rescue Contacts» (οργανισμός πληροφοριών έρευνας-διάσωσης που υπάγεται στην Καναδική Ακτοφυλακή):

«Σας ευχαριστούμε για την πληροφόρηση. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε διορθώσει τα όρια SAR (έρευνας και διάσωσης) στον ιστότοπό μας, ώστε να αντικατοπτρίζουν το σύμφωνο ICAO (Οργανισμός Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας).

Πράγματι, ο χάρτης μετά την παρέμβαση, την 28η Νοεμβρίου 2014:


email
χαρτης
Έπρεπε ένας δημοτικός σύμβουλος από την Καρδίτσα να κινηθεί αυτοβούλως για αρμοδιότητες που αφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών; Απλά έπραξα αυτό που λέγει το 120ο άρθρο του Συντάγματος, παρ. 4: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Το άρθρο έχει ενεργοποιηθεί και η τήρηση του Συντάγματος και κατ’ επέκταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος επαφίεται πλέον στον πατριωτισμό μας και μόνον. Ήταν καθήκον μου να αντιδράσω.
Αξιότιμοι συμπολίτες μην περιμένετε κανένα χέρι να έρθει να σας σηκώσει. Μην περιμένετε βοήθεια από καμία Ευρώπη και καμία Κυβέρνηση. Μόνοι μας θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες και ανωμαλίες που έρχονται και γι΄ αυτό πρέπει να ενωθούμε πέρα από κόμματα και ουτοπικές ιδεολογίες που χειραγωγούν τους ημιμαθείς και τους ιδιοτελείς. Στο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ δεν υπάρχουν χρώματα, αλλά Έλληνες που έχουν αντιληφθεί ότι συν Θεώ, η πατρίδα πρέπει να προετοιμαστεί για να σηκώσει το βάρος της ανθρωπότητας την επόμενη μέρα. Αυτός είναι ο φυσικός ρόλος των Ελλήνων διαχρονικά και αυτή η επίγνωση δε χωράει μιζέρια, αλλά ανδρεία και Πίστη στο φαινομενικά αδύνατο. «Τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν» (Λουκ. ιη’22-27).
Το παρόν κοινοποιείται στο διπλωματικό γραφείο του πρόεδρου της ελληνικής δημοκρατίας, στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού της ελληνικής κυβέρνησης, στο διπλωματικό γραφείο του υπουργού εξωτερικών και αντιπρόεδρου της ελληνικής κυβέρνησης και στο γραφείο διεθνών σχέσεων της βουλής των ελλήνων, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες. 
πηγή 
ΣΧΟΛΙΟ Θερμά συγχαρητήρια στον κ Σχορετσανίτη. Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Μην περιμένετε τα εθνικά μας δίκαια να τα εξυπηρετήσουν οι ξεπουλημένοι πολιτικοί. Θα τα υπερασπίσουμε εμείς οι ίδιοι.... Οι Ελληνες είναι η δύναμη της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger