Αυτός είναι ο λόγος που οι Γερμανοί θέλουν να αλυσοδέσουν την Ελλάδα με νέο μνημόνιοΟι Γερμανοί μόνο τυχαία δεν παρουσιάζουν τέτοια προκλητικά μοχθηρή στάση απέναντι στην Ελλάδα (όχι πως δεν το έκαναν και από πάντα…). Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν να διατηρήσουν την χώρα μας σκλαβωμένη στα μνημόνια και τα συνεχή όχι στα αιτήματα της κυβέρνησης είναι σκόπιμα… Ποιος είναι ο λόγος; Στη Γερμανία φοβούνται ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είτε τώρα είτε στο άμεσο μέλλον…
Κατά την άποψη δημοσιογράφων της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Ρωσία σε αυτή την περίπτωση θα μετατραπεί σε κύριο εταίρο της Αθήνας. Κάτι που με τη σειρά του είναι πιθανό να θέσει σοβαρά προβλήματα στην «ενότητα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος σημειώνει επίσης, ότι ενδεχόμενη προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στο ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι η Μόσχα θα ενισχύσει τη θέση της στο Αιγαίο.
Παράλληλα, για τις ΗΠΑ θα είναι δυσκολότερο να πετύχει την ενότητα των δυτικών δυνάμεων για να προωθήσει την πολιτική της στην Ανατολική Ευρώπη, και εξαιτίας των ελληνικών διαφοροποιήσεων, αναφέρει ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός «Ρωσία 24». 

hellasforce.com