-->

Εικόνες αίσχους και ντροπής στο νοσοκομείο "Αττικόν"! Ηλικιωμένοι ασθενείς κοιμούνται και τρώνε στους διαδρόμους - Κρεβάτι ούτε για... δείγμα!


- Κρεβάτι ούτε για... δείγμα!
- Το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον αριθμό των περιστατικών
- Ασθενείς που μόλις βγήκαν από το χειρουργείο, αναρρώνουν στους διαδρόμους
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από το Αττικό νοσοκομείο


Αντιμέτωποι με συνθήκες που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα βρίσκονται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στο Αττικό νοσοκομείο και αναγκάζονται να κοιμούνται και να τρώνε στους διαδρόμους, με τα δωμάτια να είναι γεμάτα, την ώρα που το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον αριθμό των περιστατικών.


Στην Δ' Χειρουργική πτέρυγα του Αττικού Νοσοκομείου, στο Χαϊδάρι, ασθενείς που μόλις βγήκαν από το χειρουργείο αναρρώνουν στους διαδρόμους, καθώς κρεβάτι δεν υπάρχει ούτε για «δείγμα», ενώ οι συγγενείς τους περιμένουν τη σειρά τους για να ξαποστάσουν από την πολύωρη ορθοστασία σε μια από τις ελάχιστες καρέκλες.

Το Newsit.gr βρέθηκε στο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής και κατέγραψε τις εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης των ανθρώπων για τους οποίους το ΕΣΥ εξασφάλισε μονοκλινο στον… διάδρομο.Σε ένα από τα κρεβάτια του «καταυλισμού» των διαδρομών συναντήσαμε έναν ασθενή, ο οποίος βγήκε από το χειρουργείο πριν από δυο ημέρες. Έπαιρνε το μεσημεριανό του γεύμα καθιστός στο κρεβάτι με θέα τις νοσοκόμες και τους επισκέπτες που έκαναν βόλτες στο διάδρομο.«Εδώ μένουμε, στο διάδρομο. Μας φέρνουν το φαγητό, μας αλλάζουν τον όρο μπροστά σε όλους», λέει η σύζυγος του και καταγγέλλει ότι υπάρχουν ασθενείς χωρίς συγγενείς οι οποίοι είναι κυριολεκτικά παρατημένο στα κρεβάτια των διαδρομών. Ελάχιστα μέτρα πιο δίπλα, συναντήσαμε έναν ηλικιωμένο ο οποίος μάταια αναζητούσε νοσοκόμα να του αλλάξει τον ορό. «Αν πετύχεις την αλλαγή βάρδιας των νοσοκόμων δεν βρίσκεις νοσοκόμα με τίποτα», προσθέτει η κ.Αγγελική η οποία-εκτός από το σύζυγο της-φροντίζει και τους εγκαταλελειμμένους ασθενείς των διαδρομών.
Τραγικές φιγούρες στις κλινικές του Αττικού οι δεκάδες ηλικιωμένοι, χωρίς συγγενείς, χωρίς φίλους οι οποίοι υπομένουν το μαρτύριο του διαδρόμου με την ελπίδα της ταχείας ανάρρωσης και της επιστροφής στο σπίτι, σε κανονικό δωμάτιο. «Είναι δύσκολα όταν έχει κόσμο και δεν μπορώ να κοιμηθώ από τη φασαρία», λέει στο Newsit.gr ο κ.Γιάννης που εισήχθη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τις κοινόχρηστες τουαλέτες η να μοιράζεται το μπάνιο με κάποιον «προνομιούχο» ασθενή με δωμάτιο. Είναι από τους άτυχους που το ΕΣΥ τους έβγαλε στο διάδρομο,με αλουμινένια κουβέρτα και φαγητό στο πόδι…
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ - newsit.gr
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger