Σταμάτα να ακρωτηριάζεις την ψυχή σου, για ανθρώπους και καταστάσεις που δεν μπορείς να αλλάξεις..

Γράφει ο Κώστας Ανδρεόπουλος

Μεγαλύτερος εχθρός σου; Ο εαυτός σου! Δίχως καμία αμφιβολία. Γίνεται ο δυνάστης σου στις πιο αδύναμες στιγμές σου, έρχεται εκείνες τις ώρες τις “ευάλωτες” για να σου πάρει το τιμόνι και να σε παρασύρει σε μία φρενήρη και αυτοκαταστροφική κούρσα χωρίς τέλος, χωρίς εμπόδια, χωρίς κάτι που να μαρτυρά πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα σταματήσει κάπου.
Μία ευθεία πορεία προς τον όλεθρο με στιγμές δικές σου που ούτε εσύ δεν σε αναγνωρίζεις και γίνεσαι αυτομάτως βορά για τις σκέψεις σου και κουρέλι στις αισθήσεις σου. Αποκαμωμένος, δεν θες να νιώθεις, να πιστεύεις, να προσδοκάς ή να ελπίζεις!

Θέλεις απλώς να κλείσεις τα μάτια και ως δια μαγείας να διαλυθούν οι μπόρες σου. Παραδίνεσαι άνευ όρων στις ορέξεις του, κάνοντας σύμμαχο του το μυαλό σου που οποιαδήποτε σκέψη και αν πλάσσει, πάντοτε θα είναι αρνητική και φυσικά εναντίον σου!
Περικυκλώνεσαι, παγιδεύεσαι και καταλήγεις έρμαιο δύο τεράτων που όχι μόνο δεν διακρίνονται αλλά και που τα τρέφεις μόνο εσύ ο ίδιος.

Και πολύ καλά μάλιστα, δίνοντας τους ακόμη περισσότερη δύναμη μέρα με τη μέρα ώστε να σε κατασπαράξουν και να σε αποτελειώσουν.
Εσύ χτίζεις, εσύ γκρεμίζεις όμως και αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά ακόμη και στις πιό δύσκολες μάχες σου που καλείσαι να δώσεις και που μόνο εσύ γνωρίζεις και νιώθεις την λυσσαλέα και καταστροφική ένταση τους.
Εσύ τις αρχίζεις και εσύ τις τελειώνεις.

Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά στο ριμάδι το μυαλό μας είναι όλα. Λίγη συνειδητότητα και προσπάθεια να προσθέσεις και όλα θα μπούν σε μια σειρά και θα τις ξεδιαλύνεις μία μία.
Δεν γεννήθηκες τέλειος, ποτέ σου δεν θα γίνεις και σταματά να το επιδιώκεις! Εξάλλου δεν εξαρτάται απο εσένα αλλά κυρίως, απο εξωγενείς παράγοντες και τον περίγυρο σου, απο τις εκάστοτε συνθήκες και το πώς θα αντιδράσεις σε αυτές και απο το πώς θα σε αντιληφθούν και θα σε κρίνουν.

Και πάντα θα σε κρίνουν!
Πάψε να τσακίζεις το μέσα σου λίγο λίγο, κάθε μέρα για καταστάσεις, λόγια και ανθρώπους που δεν περνά απο το χέρι σου να αλλάξουν.
Σταμάτα να ακρωτηριάζεις την ψυχή σου και το συναίσθημα σου κάθε λίγο.
Ξέρεις, κάποιες πληγές έτσι και χαραχθούν πολύ δύσκολα σβήνουν και κάθε συναίσθημα που τραυματίζεις ή φιμώνεις, θεριεύει και γίνεται άγριο!
Ελπίζω να το σταματήσεις αυτό και να ξεκινήσεις σήμερα.
Δεν είσαι ο μόνος.. Δεν είσαι μόνος!


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger