«Ξαναχτύπησε» ο Σημίτης: «Πιθανή στο μέλλον μία αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας» – «Σπέρνει» ηττοπάθεια & κινδυνολογεί!


Ξαναχτύπησε και πάλι ο άνθρωπος των Ιμίων. Ο Πρωθυπουργός που είπε το μεγάλο ευχαριστώ στις ΗΠΑ και γκρίζαρε το Αιγαίο. Μια αντιπαράθεση Τουρκίας και Ελλάδας είναι στο άμεσο μέλλον πιθανή» κινδυνολογεί και πάλι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος συμπεριφέρεται -για μία ακόμη φορά- ως φορέας φόβων για τον ελληνικό λαό.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σημειώνει:
«Ο Ερντογάν εξήγγειλε την ανάγκη άσκησης των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’. Ποια έκταση καταλαμβάνει η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ είναι ασαφές, αλλά έχουν ήδη προβληθεί από την Τουρκία δικαιώματα νότια της Κρήτης, στην περιοχή Δωδεκανήσου και στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Μια αντιπαράθεση Τουρκίας και Ελλάδας είναι στο άμεσο μέλλον πιθανή”.
Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κώστας Σημίτης στο άρθρο του αναφέρει: «Η συνεννόηση θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών. Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα».
Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Έντονη αντιπαράθεση θα έχει ως αποτέλεσμα την κληρονόμηση προβλημάτων που θα ταλανίζουν τη χώρα. Οχι άλλες ‘μονόπλευρες Πρέσπες’ σε καίρια ζητήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, προσθέτει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί θετικές και σαφείς απαντήσεις των εταίρων της Ενωσης. Είναι ανάγκη γι’ αυτό να διαμορφώσει ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προσπάθεια ευρύτερης αποδοχής των αναγκαίων πολιτικών».


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger