Το ισπανικό Στόουνχεντζ αναδύθηκε μετά από ένα καλοκαίρι με ρεκόρ ξηρασίας - Φωτογραφίες


Ένα μνημείο 7.000 ετών με τεράστιους λίθους, που ονομάστηκε ισπανικό Στόουνχεντζ, αποκαλύφιηκε μετά από ένα από τα πιο καυτά καλοκαίρια της Ισπανίας.
Το Παρατηρητήριο Γης της NASA διερεύνησε την επανεμφάνιση του μνημείου Dolmen de Guadalperal που κατασκευάστηκε πριν από 7000 χρόνια με τη χρήση του δορυφόρου Landsat 8 και δημοσίευσε δύο εικόνες της περιοχής.
Μελετώντας φωτογραφίες από διαφορετικές χρονιές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επανεμφάνισή της μονολιθικής δομής εξαρτάται από τα πολύ χαμηλά επίπεδα ύδατος στο συγκεκριμένο σημείο μετά από ένα καλοκαίρι με ρεκόρ ξηρασίας σε όλη την Ευρώπη.
Το μνημείο, το οποίο τώρα ονομάζεται ισπανικό Στόουνχεντζ, λόγω της ομοιότητάς του με το βρετανικό, είναι ένας μεγάλος κύκλος περίπου 150 λίθων, με μερικούς να έχουν ύψος μεγαλύτερο από 1,8 μέτρα.
Η δομή εκτιμάται ότι κτίστηκε την 4η ή 5η χιλιετία π.Χ. και ανακαλύφθηκε το 1925 από τον γερμανό ιερέα και αρχαιολόγο Χιούγκο Ομπερμάγιερ, αλλά δεν δημοσιεύθηκε καμία έρευνα εκείνη την εποχή και η ανακάλυψή του παρέμεινε άγνωστη.
Στη δεκαετία του 1960, ο πρώην Ισπανός ηγεμόνας Φραντσίσκο Φρανκο ξεκίνησε ένα πρότζεκτ για να φέρει φρέσκο νερό και υδροηλεκτρική ενέργεια στις γύρω περιοχές, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία μιας λίμνης και στην πλημμύρα του χώρου, βυθίζοντας το μνημείο μέσα στο νερό για τα επόμενα 50 χρόνια.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger