ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ! Νέος ιός, που προκαλεί θάνατο, εμφανίστηκε στην Κίνα...

Hantavirus η αλλιώς χανταϊός είναι ο ιός που προκάλεσε νέο θάνατο στην Κίνα και προκαλεί νέο συναγερμό.
Σε νέο συναγερμό οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, λόγω του χανταϊού, γνωστού ως Hantavirus. Όπως έγινε γνωστό ο χανταϊός, που δεν είναι νέος ιός προκάλεσε τον θάνατο ενός άνδρα, στην επαρχία Γιουνάν.
Μάλιστα, πέθανε ενώ βρισκόταν σε λεωφορείο και κατευθυνόταν στην εργασία του, σύμφωνα με την Global Times. Οι 32 ταξιδιώτες, που βρίσκονταν στο ίδιο λεωφορείο, ελέγχθηκαν για τον ιό.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους δεν πρόκειται πάντως  για έναν νέο ιό. «Ο Ηantavirus εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950 στον πόλεμο της Αμερικής - Κορέας στον ποταμό Hantan. Μεταδίδεται από αρουραίους και ποντίκια εάν οι άνθρωποι καταπιούν τα σωματικά τους υγρά. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σπάνια», σημειώνει η Σουηδή επιστήμονας Dr. Sumaiya Shaikh σε tweet.

The first emerged in 1950s in the American-Korean war in Korea (Hantan river). It spreads from rat/mice if humans injest their body fluids. Human-human transmission is rare. There were even vaccines developed for it. Please do not panic, unless you plan to eat rats.
4,736 people are talking about this
Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ο χανταϊός είναι σπάνιος, όμως το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει το 40% και τα συμπτώματα μπορεί «να εμφανιστούν έως και οκτώ εβδομάδες μετά την έκθεση σε ούρα, περιττώματα ή σάλιο μολυσμένων τρωκτικών». Μπορεί, ωστόσο, να προέλθει και από δάγκωμα ποντικιών.
Τα συμπτώματα είναι ίδια με αυτά που παρουσιάζει ο κορονοϊός δηλαδή πυρετός, πονοκέφαλοι, βήχας και δύσπνοια.
Οι μολύνσεις ανθρώπων με χανταϊό σχετίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου με την ανθρώπινη επαφή με περιττώματα τρωκτικών, ωστόσο, το 2005 και το 2019, αναφέρθηκε μετάδοση του ιού των Άνδεων από άνθρωπο σε άνθρωπο στη Νότια Αμερική.
Το όνομα του χανταϊού προέρχεται από τον ποταμό Χαντάν στην Νότια Κορέα όπου καταγράφηκε ένα ξέσπασμα, ενώ ο ιός απομονώθηκε το 1976.ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger