ΒΙΝΤΕΟ-ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ !


Κείμενο του ιστολόγιου  13/5/2020
Στις 16 Μαρτίου 2020 προσάραξε στην Τζιά ένα τουρκικό πλοίο που μετέφερε 190 λαθρομετανάστες.  Η Καθημερινή σε δημοσίευμα της λίγες μέρες μετά έγραφε :
¨Οι αλλοδαποί επιβάτες του δεξαμενόπλοιου είπαν στα στελέχη του Λιμενικού ότι είχαν πληρώσει στο δουλεμπορικό κύκλωμα 5.000 ευρώ ο καθένας προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ιταλία και, μάλιστα, υπέδειξαν τρία άτομα μεταξύ των επιβαινόντων ως το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου. Είπαν ακόμα ότι επιβιβάστηκαν στο πλοίο στην περιοχή του Τσανάκαλε, το οποίο βρίσκεται βορειότερα, στα στενά των Δαρδανελλίων. Τα στελέχη του Λιμενικού πιθανολογούν ότι το «Dorduncu» απέπλευσε από το λιμάνι του Αλί Αγά, όπου λειτουργούν διαλυτήρια πλοίων, και ταξίδεψε βορειότερα, στο Τσανάκαλε, όπου έγινε η επιβίβαση των παράνομων μεταναστών.Στη συνέχεια, κινήθηκε νοτιοδυτικά με κατεύθυνση πιθανόν προς Ιταλία, ωστόσο λόγω κακοκαιρίας ή της απειρίας των χειριστών του παρεξέκλινε της πορείας του και βρέθηκε στην Τζια. Τα στελέχη του Λιμενικού εκφράζουν την εκτίμηση ότι το δεξαμενόπλοιο κινήθηκε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων υπό την ανοχή, εάν όχι τη συνδρομή, της ακτοφυλακής της γειτονικής χώρας, σενάριο που μοιάζει να ενισχύεται από σχετικές αναφορές των αλλοδαπών επιβατών του. Κατάφερε να διασχίσει το Αιγαίο έχοντας απενεργοποιημένο το σύστημα αυτόματης ταυτοποίησης (Automatic Identification System – AIS) και δίχως να εντοπιστεί από τα περιπολικά σκάφη ή τα ραντάρ του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.¨
Εμείς χάρη σε έναν καλό φίλο μας, βρήκαμε βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι οι διακινητές την ώρα που έπλεαν στο Αιγαίο ! Και μάλιστα το ανάρτησαν πριν ακόμη προσαράξουν στην Τζιά. Υπερήφανοι για το κατόρθωμα τους… Το βίντεο όπως διακρίνεται στο FACEBOOK, το ανήρτησαν στις 15/3/2020 και αν παρατηρήσετε είναι το ίδιο ακριβώς πλοίο με αυτό που προσάραξε στην Τζιά.

Οι ημερομηνίες του βίντεο με το περιστατικό που δημοσιεύτηκε ταιριάζουν απόλυτα. Όπως και τα χαρακτηριστικά του σκάφους στο κατάστρωμα.
Το βίντεο υπάρχει ακόμη στην σελίδα μιας MKO στο  FACEBOOK
ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger