Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο..! Βίντεο με σκάκι κατέβηκε ως ρατσιστικό – Ο λόγος Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ


Ένα βίντεο για σκάκι αφαιρέθηκε από το YouTube ως «βλαβερό και επικίνδυνο».
Ήταν μια αθώα συζήτηση για το δημοφιλές παιχνίδι, που αναφερόταν στην κυριαρχία των λευκών πιονιών έναντι των μαύρων.

Ο Κροάτης σκακιστής Αντόνιο Ράντιτς πιστεύει ότι το YouTube κατέβασε το podcast του γιατί είπε ότι τα λευκά πιόνια είναι καλύτερα από τα μαύρα.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έστειλε προειδοποίηση στον σκακιστή ότι το περιεχόμενο του podcast του -μια συζήτηση με τον Αμερικανό-Ιάπωνα σκακιστή Χικάρου Νακαμούρα- ήταν «βλαβερό κι επικίνδυνο».

«Αυτό που συνέβη εδώ είναι ότι το βίντεό μου δεν κατέβηκε επειδή κάποιος υπάλληλος του YouTube είπε: “Εντάξει, αυτό είναι ένα βλαβερό και επικίνδυνο περιεχόμενο, ας το κατεβάσουμε”» σημείωσε ο Ράντιτς, του οποίου το κανάλι έχει κοινό μεγαλύτερο των 700 χιλ.

Σύμφωνα με τον σκακιστή, ο αλγόριθμος του YouTube εντόπισε «ρατσιστικά λόγια» στο βίντεο του τύπου «Εάν τα μαύρα πάνε στο D6 αντί για το C6, τα άσπρα θα είναι πάντα καλύτερα» σχολίασε ο Ράντιτς.

Και όπως τόνισε ο σκακιστής, ο αλγόριθμος του YouTube, με την τωρινή κατάσταση στον κόσμο, ίσως βάλει στόχο οποιοδήποτε άλλο από τα 1.800 βίντεό του στο κανάλι του, γιατί όλα είναι «μαύρα εναντίον άσπρων μέχρι θανάτου, σε κάθε βίντεο».

Δείτε το βίντεο:
el.gr
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger