-->

Ουκρανία: Αρνούνται να καταταγούν στον στρατό οι νέοι (τους κοπάνησε η παγκοσμιοποίηση....)


Εν μέσω ρωσοουκρανικής κρίσης οι νέοι Ουκρανοί αρνούνται να καταταγούν στον στρατό.
 
«Δεν θα πολεμήσω». Με αυτόν τον τίτλο ο Ουκρανός δημοσιογράφος Stanislav Bezushko από την έκδοση Lviv του Zaxid.net, αναφέρεται στην σοκαριστική απροθυμία των Ουκρανών να πολεμήσουν.
 
«Οι Ουκρανοί δεν βιάζονται να ενταχθούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τους, ενώ οι νέοι σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης, θα προτιμήσουν να φύγουν έτσι απλά και να μην πάνε μπροστά στο μέτωπο να πολεμήσουν», αναφέρει ο δημοσιογράφος.
 
Το ερώτημα που τίθεται πλέον αφορά την ετοιμότητα ολόκληρης της Ουκρανικής κοινωνίας για πόλεμο. 
 
«Από την αρχή του πολέμου το 2014, γνωρίζουμε όλο και περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί, αλλά ωστόσο δεν είμαστε έτοιμοι για να μετέχουμε ενεργά στην ανατροπή της».  
 
«Το 2018-2019, οι Ρώσοι μέσω όλων των καναλιών τους, μετέδιδαν πληροφορίες σε εμάς, ότι ο πόλεμος είναι επιχειρηματικό συμφέρον του Poroshenko και των ουκρανικών αρχών και αν φύγει από την θέση του, θα έρθει η ειρήνη». 
 
«Ωστόσο, με την άφιξη του Zelensky, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει, δεν έχει έρθει η ειρήνη, Ουκρανοί στρατιώτες πεθαίνουν επίσης από σφαίρες του εχθρού και η απειλή εισβολής αυξάνεται. Όμως, η αύξηση του αριθμού εκείνων που πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να ξεκινήσει εισβολή δεν δείχνει ταυτόχρονα και την ετοιμότητα να πολεμήσουν και να αντισταθούν». 
 
«Η φράση πρέπει να βγούμε από αυτήν τη χώρα, μπορεί να ακουστεί περισσότερες από μία ή δύο φορές, σε διάφορες συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των «πατριωτών». 
 
Ο συγγραφέας το ακούει συχνότερα από νέους ηλικίας 16 έως 30 ετών, οι οποίοι πιστεύουν ότι σε περίπτωση πολέμου, δεν πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα, αλλά πρέπει να πάνε στο εξωτερικό». 
 
«Αυτό υποδηλώνει ότι πάνω από 7 χρόνια πολέμου, η κοινωνία εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται τον πόλεμο και την επιθετικότητα της Ρωσίας ως κάτι που δεν τον αφορά προσωπικά», σημειώνει ο δημοσιογράφος. 
 
«Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή σε ένα ορισμένο σημείο, διαχωρίσαμε τον στρατό από την κοινωνία.»  
 
«Τώρα, όταν συζητείται ενεργά το ζήτημα μιας πιθανής ρωσικής εισβολής, δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε εάν θα μας βοηθήσει το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ή ακόμη και η Πολωνία. Όλοι έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και ανάγκες». 
 
«Αλλά εκείνο που χρειάζεται πρωτίστως είναι εμείς να πολεμήσουμε, αφού το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που απαιτείται στον πόλεμο. Οι σφαίρες δεν φεύγουν από ένα πολυβόλο από μόνες τους, ούτε τα βλήματα πυροβολικού και αρμάτων. Για να είναι αποτελεσματικό ακόμη και το καλύτερο όπλο, χρειάζεστε ένα άτομο, έναν στρατιώτη, που ξέρει να το χρησιμοποιεί». 
 
«Το 77% των Ουκρανών εκτιμά την πιθανότητα μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής εισβολής από τη Ρωσία ως υψηλή ή μεσαία» 
 
«Ωστόσο, δεν σχηματίζονται ουρές από εκείνους που επιθυμούν να μεταβούν σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους», καταλήγει ο δημοσιογράφος.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Πρέπει να είσαι ηλίθιος αν δεν έχεις καταλάβει ότι τον πόλεμο αυτόν τον επιδιώκει το ΝΑΤΟ...
Οι ανατολική Ουκρανία κατοικείται από Ρώσους (κι όχι ρωσόφωνους) όπως λένε τα ηλίθια παγκοσμιοποιημένα ΜΜΕ της δύσης (μαζί και τα δικά μας)....
Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι από το φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας...
Αλλωστε η κόντρα Νέας Τάξης και Ρωσίας στην Ουκρανία θα έχει σίγουρα άσχημη κατάληξη για την ίδια την χώρα....
Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα διαμελισθεί αν δεν έχει ήδη διαμελισθεί...
Το Κίεβο είναι ιστορικός τόπος των Ρώσων και οι Ουκρανοί ως έθνος συγκαταλέγονται στις ρωσικές φυλές...
Δυστυχώς όμως το πρώην σοβιετικό καθεστώς δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην Ουκρανία και έκτοτε εμφανίστηκαν οι εθνικιστές Ουκρανοί που αρχικά ήταν με τον Χίτλερ και μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο με τους δυτικούς...
Τώρα το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται ότι του δίνεται μια ευκαιρία να πατήσει πόδι σε εδάφη της Πρώην Σοβιετικής Ενωσης και μάλιστα σε εδάφη που ιστορικά οι Ρώσοι τα βλέπουν ως δικά τους....

Κι όλο αυτό δεν θα έχει καθόλου καλό τέλος....

Οσο για την νεολαία της Ουκρανίας...
Αυτή όπως όλες οι δυτικές νεολαίες έχει καταλάβει το παιχνίδι που θα αποβεί εις βάρος της και δεν θέλει να πολεμήσει τους Ρώσους που ίσως να θεωρεί και κοντινότερους εθνικά από τους δυτικούς...
Οσο τα εθνικιστικά μίση καταλαγιάζουν τόσο οι δύο νεολαίες ρωσική και ουκρανική θα έρχονται κοντύτερα...
Πάντως μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κι ένα άλλος παράγοντας...
Η παγκοσμιοποίηση που έχει επέλθει εξαλείφει αργά αλλά σταθερά την εθνική συνείδηση, τον πατριωτισμό και τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας...
Ολα θυσιάζονται στον βωμό της επαγγελματικής καριέρας και του χρήματος...
Δεν υπάρχει χώρος για αγώνες....
 
Και αυτό δυστυχώς υπάρχει έντονα και στην ελληνική κοινωνία.
Χάριν στην Κεραμέως και όλους τους προκατόχους της αλλά και στην αδιαφορία μεγάλου ποσοστού γονέων στην πατρίδα μας, η νεολαία βρίσκεται σε κατάσταση νεοταξικής πλύσης εγκεφάλου....
 
Σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία ο Θεός να μας λυπηθεί....
Κανείς δεν γνωρίζει αν θα φτάσει η "μαγιά του Μακρυγιάννη" για να σωθούμε...
Μόνη ελπίδα να ξυπνήσει μέσα στους νέους μας κάποια απροσδιόριστη φλόγα που όλοι μας ελπίζουμε τα σιχάματα που ονομάζονται Παπανδρέου, Τσίπρες, Καραμανλήδες, Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Σημίτιδες, Μητσοτάκηδες, Σακελλαροπούλες, Κεραμέως κλπ να μην έχουν σβήσει τελειώς ...


Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger